Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B.

13. 07. 2024. 12:41 >> 12:42
2
Čitaj mi:

SAOPŠTENJE

PES: Unaprijedićemo životni standard građana

Svaka ekstremizacija i podsticanje tema koje dižu tenzije u društvu, istovremeno usporavaju dinamiku razvoja i procese evropskih integracija za koje postoji opšti društveni konsenzus, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Naglasili su da su dobijanje pozitivnog IBAR-a i poruke koje dolaze od šefova najrazvijenijih država Evropske unije, potvrda da je crnogorska Vlada u saradnji sa Skupštinom Crne Gore postigla konkretne rezultate za veoma kratko vrijeme.

“Odluka operativnog odbora Zapadnobalkanskog investivionog okvira da se Crnoj Gori odobri 75 miliona eura za energetiku i zaštitu životne sredine, te podrška Evropske komisije od 100 miliona eura za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice jasne su poruke i dokazi koliko Crna Gora ima benefita od evropskih integracija. Podsjećamo da će narednih dana biti odobrena i reformska agenda, na osnovu koje će Crnoj Gori biti dostupno dodatnih oko 400 miliona eura, što znači da ćemo za svega devet mjeseci rada ove Vlade, od Evropske komisije, imati na raspolaganju preko pola milijarde eura”, istakli su iz PES-a.

Podaci da za prvih pet mjeseci imamo budžetski suficit i rekordnu turističku posjetu jesu uvertira za mjere koje će dodatno unaprijediti životni standard građana kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2.

“Vladavina prava i akcije koje sprovode nezavisni tužilački organi, a što je praćeno i priznanjima od naših međunarodnih partnera, dokaz su da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da su nezavisne institucije jače od bilo kog pojedinca”, zaključili su u PES-u.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније