Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

10. 07. 2024. 15:46 >> 16:26
Čitaj mi:

VASILIJE ČARAPIĆ

“Amandman ne predviđa prodaju zakupljene zemlje, investitore dovesti u ravnopravan položaj”

Poslanik Pokreta evropa sad (PES) Vasiije Čarapić saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije da je netačan narativ Vijesti da se amandmanom koji je predložio predviđa prodaja zakupljene zemlje investitoru, te da uredništvo tog medija zbog patološke mržnje prema PES-u manipuliše javnošću.

"Apsolutno je netačno da sam ja htio da amandmanom omogućim zakupcu zemljišta, da po isteku zakupa koji je potpisan na 90 godina, stekne pravo svojine. Moj amandman se odnosi na izjednačavanje investitora u CG budući da neki investitori koji imaju zakupljeno zemljište na duži period mogu da grade na njemu grade objekte i turističke kompekse, te da prodaju stanove i nekretnine, a drugi koji zakupe na 90 godina nemaju tu opciju", pojasnioje Čarapić.

Pojašnjava da to nije njihovo pravo, jer pravo svojine nakon isteka zakupa ostaje u vlasništvu države Crne Gore, ali postoji mogućnost da država nekome ko sagradi objekat, omogući da taj objekat otuđi i naravno plati državi Crnoj Gori određenu cjenu.

"Da ne bismo došli u situaiju da su investiroti u turističe kompekse privilegovani u odnosu na neke druge investitore u druge poslove, mi smo predložili ovaj amandman da se na zemljištu koje je dato u zakup do 90 godina omogući zakupcu koji izgradi objekat na tom zemljištu da nakon isteka roka od 90 godina taži saglasnost vlade da taj objekat a ne zemljište otuđi. Zemljište ostaje u vlasništvu države, a objekat može da se, uz saglasnost vlade otuđi, a to je stavljeno da bi CG mogla da otkupi taj pogon. Svi znate da kadnešto izgradite imatte pravo svoojine nad tim. Mi na ovaj nači sve investitore dovodimo u rnopravan položaj. Investicioni ambijent se poboljšava ovim amandmanom", kaže Čarapić.

On kaže da je razgovarao sa autorom teksta, "ali urednik Mihailo Jovović ima patološku mržnju prema PES-u, i on je promijenio naslov na svoju ruku. Uređivačka politika Vijesti ima neki problem sa PES-om.
Neko je zbog takve mržnje neko je sposoban da manipuliše sa javnošću".

"Poslanik URE Filip Adžić danas je u Skupštini pokazao ko je stvarni autor ovog teksta, a to je GP URA. I oni imaju otvorenu mržnju. CG bi bila rasterećena nekih stvari ako bi na čelu vlade bio Dritan Abazović sa jednim poslanikom, ako bi Mihailo Jovović bio potpredsjednik vlade a Željko ivanović patrijarh ili neka siva eminencija što oni žele. Ako to žele, to je legitiman cilj, mogu da izađu na izbore", kaže Čarapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније