Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

24. 06. 2024. 09:41 >> 11:42
Čitaj mi:

PES

"Veći ekonomski rast od planiranog i uspješna turistička sezona uvertira za punu realizaciju Evrope Sad 2"

Bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore koji je u prvom kvartalu ove godine imao realni rast od 4,4 odsto, a planiran je na 3,8 odsto, pokazatelj je da aktuelna Vlada vodi veoma odgovornu ekonomsku politiku, stvarajući uslov za sigurnu implementaciju programa Evropa Sad 2, koji se već sprovodi uvećanjem minimalnih penzija, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

"Rast crnogorske ekonomije je jedan od najvećih u Evropi. Istovremeno, podaci pokazuju da je prosjek rasta u prvom kvartalu tekuće godine za 27 članica EU iznosio 0,1 odsto. Takođe, podaci Nacionalne turističke organizacije da u Crnoj Gori trenutno boravi više od 74 hiljada turista, što je za 1,8 odsto više nego rekordne 2019. godine, ukazuju da ćemo imati rekordnu i uspješnu turističku sezonu. Stoga, jasno je da su veći ekonomski rast od planiranog i rekordna turistička sezona, uvertira za punu realizaciju programa Evropa Sad 2, odnosno uvećanje minimalne i prosječne zarade", kaže se u saopštenju.

Dodaju da podaci Zavoda za zapošljavanje koji ukazuju da je stopa nezaposlenosti prošle godine u aprilu iznosila 15,16 odsto, a da je u istom mjesecu tekuće godine pala na 12,58 odsto, potvrđuju pozitivne trendove, koji će se u narednom periodu dodatno ubrzati.

"Imajući u vidu ove činjenice, ne čudi zašto pojedine političke partije i društveni činioci panično žele da se fokus sa ekonomskih tema prebaci na izazivanje vještačkih kriza, delegirajući teme koje apsolutno ne mogu pomoći ni razvoju države, niti unaprijediti kvalitet života njenih građana. Svi pokušaji destabilizacije, širenje dezinformacija i dizanje tenzija, imaju samo jednu svrhu, a to je nadljudski napor da se obesmisle rezultati na polju evropskih integracija, vladavine prava i unapređenja životnog standarda", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније