Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Euronews [ M.V. ]

28. 06. 2024. 15:29 >> 15:30
Čitaj mi:

sad

Bajden ne razmišlja o pomilovanju Džulijana Asanža

Američki predsjednik Džozef Bajden ne razmišlja o pomilovanju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, izjavila je portparolka Bijele kuće Karin Žan Pjer.

"Ne, ovo se ne razmatra", navela je ona na brifingu, odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti pomilovanja Asanža. 

Asanž je bio zatvoren u zatvoru Belmarš u Londonu od aprila 2019. godine, nakon što je britanskoj policiji dozvoljeno da izvrši raciju u ambasadi Ekvadora u kojoj je tražio azil 2012. godine.

SAD su ga optužile za objavljivanje vojnih tajni i oko 700.000 poverljivih dokumenata koji se odnose na vojne i diplomatske aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Ranije ove nedjelje, američki sudija je osudio Asanža na kaznu zatvora u okviru sporazuma o priznanju krivice sa saveznim tužiocima, čime je završena 14-godišnja pravna saga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније