Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 06. 2024. 15:52 >> 15:52
2
Čitaj mi:

RANKO KRIVOKAPIĆ

"Rezolucija način da se otvori novi front s Hrvatskom"

Aktuelna vlast Crne Gore donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja "prljave zadatke” vlasti u Beogradu, rekao je u petak u Dubrovniku bivši crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Krivokapić je na marginama Dubrovnik Foruma proglasio vlast u Podgorici "trećom vladom Crkve Srbije”, naglašavajući kako je Crna Gora "više nego ikad” zavisna od Beograda i o "srpsko-ruskom svijetu u najgorem značenju” tog termina.

Krivokapić smatra kako Crna Gora nije donijela rezoluciju o srpskoj aneksiji Crne Gore, o Božićnom ustanku koji je „proporcionalno stanovništvu imao višestruko više žrtava nego Hrvatska u Domovinskom ratu”, kao ni o bijegu srpske vojske dok joj je Crna Gora "čuvala leđa na Mojkovcu”, čime je Srbija "uništila državnost Crne Gore”.

"Umjesto tih rezolucija mi usvajamo rezoluciju o Jasenovcu te je jasno da je to način da se otvori novi front s Hrvatskom po želji srpskog predsjednika Aleksandra Vučića pod čijom vlašću Srbija nije donijela takav dokument", kazao je Krivokapić, prenosi Hina.đ

Vlast u Beogradu, tvrdi, "vrši najveću pljačku Srbije” u istoriji te države, a tu je istoriju studirao.

"Izvozi se nemir u region da bi se pod tom krinkom nastavila velika pljačka Srbije, pa i regije", istakao je Krivokapić.

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman tokom nedavne posjete Tivtu rekao je da je Zagrebu neprihvatljiva i besmislena rezolucija o Jasenovcu te je izjavio da bi se “Crna Gora trebalo suočiti s vlastitom istorijom, ako je sklona rezolucijama”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније