Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

06. 06. 2024. 18:59 >> 19:00
Čitaj mi:

MANDIĆ

"Varhelji obaviješten o usvajanju IBAR zakona, veliki korak za zemlju"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je da je obavijestio evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Olivera Varheljija da je parlament jednoglasno usvojila set od sedam zakona, potrebnih za dobijanje IBAR-a.

Mandić je poručio da je Varheljija upoznao da će parlament i sjutra nastaviti u tom pravcu i sa zakonima koji su preostali na dnevnom redu.

 

"Ovo je veliki korak naprijed za našu zemlju u procesu pristupanja Evropskoj uniji i da očekujemo da će na sjutrašnjoj sjednici COELA Crna Gora dobiti punu podršku zemalja članica", dodao je on. 

 

Poslanici su, podsjetimo, izglasali sedam od 12 IBAR zakona, skoro sve jednoglasno.

Usvojene su izmjene zakona o Specijalnom tužilaštvu, o državnom tužilaštvu, o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, o lobiranju, o Sudskom savjetu i sudijama, o sudovima i izmjene zakonika o krivičnom postupku.

U pitanju su IBAR zakoni, važni za dobijanje pozitivnog mišljenja Evropske komisije o vladavini zakona u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније