Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

02. 07. 2024. 18:24 >> 18:25

Raiffeisen u Austriji kažnjen sa dva miliona eura

Austrijski finansijski regulator (FMA) objavio je da je Raiffeisen Bank Internationalu (RBI) izrekao kaznu od dva miliona eura zbog propusta u kontroli pranja novca.

RBI nije temeljno provjerila mehanizme kontrole pranja novca i finansiranja terorizma u dvije korespondentne banke sa sjedištem u inostranstvu, navodi se u saopštenju austrijskog regulatora. Kazna još nije pravosnažna.

Neimenovani izvor rekao je za Rojters da je sjedište dvije pomenute korespondentne banke na Kubi i u Bahrainu. RBI je najavio da će odluku regulatora osporavati pred sudom, prenosi Biznis.ba.

“Tvrdnje su neutemeljene”, rekla je portparolka banke, naglasivši da RBI ima primjerene mehanizme kontrole pranja novca.

Banka je već 2019. pred austrijskim vrhovnim upravnim sudom uspješno osporila kaznu od 2,7 miliona EUR koju joj je regulator izrekao, takođe zbog propusta u kontroli pranja novca, nakon što se njezino ime pojavilo u Panamskim dokumentima.

Njihova objava izazvala je veliki skandal budući da su pokazali kako su kompanije i pojedinci izbjegavali poreske obaveze otvarajući račune u poreskim oazama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније