Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B.

04. 07. 2024. 18:40 >> 19:03
Čitaj mi:

protutnjio Kajmanskim ostrvima

Uragan Beril udario na Meksiko, do sada stradalo najmanje 10 osoba

Uragan Beril protutnjio je Kajmanskim ostrvima i Meksikom u četvrtak, pošto je prešao preko Jamajke sa snažnim vjetrovima i poplavama, i uzrokovao potpuno uništenje na manjim karipskim ostrvima.

Do sada je poginulo najmanje 10 ljudi, ali se očekuje da će taj broj porasti jer su mnoga ostrva odsječena od svijeta zbog nestanka struje, i tu nisu kompletne informacije o stradalima.

Beril je udario na Jamajku kao uragan kategorije 4, što je izuetno snažno.

"Užasno je, sve je uništeno. Sjedim u kući i bojim se. Katastrofa", rekao je Amoj Velington, 51-godišnji stanovnik ruralnog mjesta Sent Elizabet.

Beril je prešao preko Jamajke u utorak ujutro i uputio se ka Kajmanskim ostrvima i Meksiku, saopštio je Nacionalni centar za uragane. Na Kajmaskim ostrvima su prognozirani vjetrovi od 209 kilometara na sat, oko 10-15 centimetara kiše i izdato je upozorenje na opasne talase i struje.

Turistička mjesta u Meksiku, kao što je Kankun, nalaze se na putu uragana. Aerodromi u Kankunu bio je pun turista koji su pokušavali da uhvate posljednji let pred oluju.

Zaposleni u prodavnicama, restoranima su stavljali vreće sa pjeskom i drvene ograde na objekte kako bi ih zaštitili.

Ministarstvo odbrane Meksika je otvoroilo oko 120 skloništa od uragana i upozorilo građane da prate uputstva za evakuaciju i druge mjere.

Beril je prvi u sezoni atlantskih uragana ove godine i na početku je bio maksimalne jačine - kategorije 5. Ta jačina uragana podrazumijeva vjetrove od 250 kilometara na čas i može da izazove katastrofalnu štetu, kao i da potpuno uništi stambene objekte i infrastrukturu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније