Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Ivan Mijanović, TVCG

03. 07. 2024. 15:19 >> 15:21
6

članstvo u eu

Šolc: Crna Gora ostvarila veliki napredak

Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila je veliki napredak na putu ka članstvu u EU, poručio je njemački kancelar Olaf Šolc. Na zajedničkoj pres konferenciji sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, Šolc je istakao da je put pomirenja doveo te zemlje do zajedničke, ujedinjene Evrope.

"Naš zajednički cilj je da proširenje Evropske unije na nove članice uskoro postane stvarnost. Crna Gora, ali i Moldavija i Ukrajina u poslednje vrijeme su ostvarile veliki napredak u ovoj oblasti. Evropska unija mora izaći jača iz ove ekspanzije. Zato nam je potreban unutrašnji reformski proces paralelno sa procesom proširenja. Jer proširena Unija takođe mora ostati Unija sposobna za akciju", kazao je Šolc.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније