Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

04. 07. 2024. 09:46 >> 09:47
4

PEJOVIĆ

"Šolcova izjava obesmislila euroskeptične narative"

Izjavom da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka Evropskoj uniji (EU), kancelar Olaf Šolc na najbolji način obesmišljava sve euroskeptične narative, smatra generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

"Ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje Šolc", kazao je Pejović. 

Prema njegovim riječima, aktuelna Vlada realnosti je isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme.

"Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore", dodao je Pejović. 

Pejović kaže da se vidjelo kakav odnos pojedine partije imaju prema evropskim integracijama prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu.

"Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi", zaključio je Pejović. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније