Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

04. 07. 2024. 18:00 >> 17:14

izbor portala

Vijesti 6 u 6: Brđanin ponovo na čelu policije, šteta u Luci Bar 35 miliona eura

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 4. jul.

 

Vlada prihvatila ostavku Radovića, Brđanin ponovo na čelu policije

Nakon što je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio da podnosi ostavku na mjesto direktora policije zbog presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina sa te funkcije nezakonita, Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila njegovu ostavku. Odlučeno je i da Zoran Brđanin nastavi mandat na čelu direktora Uprave policije.

Nikola Drecun osumnjičen za napad na Cetinju, trenutno u bjekstvu

Identifikovan je osumnjičeni za aktiviranje eksplozivne naprave 20. juna na Cetinju kojom prilikom su dvije osobe stradale, a tri povrijeđene. Kako je kazala viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić, osumnjičeni se nalazi u bjekstvu, zbog čega nije moguće saopštiti njegov identitet. V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović kazao je riječ o N.D. (1993), koji je navodno član jedne organizovane kriminalne grupe. Kako saznaje Portal RTCG riječ je o Nikoli Drecunu sa Cetinja.

Šteta u Luci Bar 35 miliona eura, Vlada najavila pomoć

Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstva saobraćaja i finansija, kao i Luku Bar da hitno sagledaju sve moguće modalitete kojima se može obezbijediti finansijska podrška namijenjena hitnoj sanaciji uništene lučke suprastrukture, gdje se šeta procjenjuje na 35 miliona eura.

Čuvar šuma teško povrijeđen, bejzbol palicama mu razbili automobil

Više osoba sinoć je fizički napalo čuvara šuma na planini Jelovici, nanijelo mu ozbiljne tjelesne povrede i bejzbol palicama mu razbili automobil.

Rekonstrukcija vlade moguća u julu, DNP spremna za razgovore

Nakon izglasavanje Rezolucije o Jasenovcu, Dahauu i Mauthauzenu, vjerujem da su se stvorili uslovi da udjemo u period unutrašnje političke stabilnosti, poručio je u intervjuu za Portal RTCG predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Milović potvrdio da je predložio skraćenje mandata Skupštini

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je danas na sjednici Vlade od premijera Milojka Spajića da u dnevni red prve naredne sjednice kao posebnu tačku uvrsti raspravu o prijedlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније