Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.Б. [ Portal RTCG ]

02. 12. 2023. 16:14 >> 16:35

SOCIJALDEMOKRATE CRNE GORE

"Popis može da počne, građani da se izjasne"

Socijaldemokrate Crne Gore pozvali su sve građane Crne Gore da se izjasne na popisu stanovništva, koji počinje sjutra.

"Važno je podsjetiti da smo, prije samo mjesec dana, nakon što je izabrana nova Vlada, krenuli od nule. Opozicija nije imala niti jedan mehanizam kontrole na osnovu kojeg bismo mogli pratiti sprovođenje popisa i, u konačnom, unošenje dobijenih podataka i njihovo objavljivanje. Danas imamo predstavnike u svim popisnim komisijama, instruktore i popisivače izabrane na paritetnoj osnovi, obavezu ručnog brojanja određenog uzorka podataka, kao i stvorene sve preduslove za kreiranje pouzdanog softvera pomoću kojeg će sve građanke i građani moći da provjere tačnost unešenih podataka", piše u saopštenju. 

Dodali su da, imajući u vidu cjelokupnu situaciju u susret popisu, pozive na bojkot u trenutku kada, sa prethodnom Vladom, nije bilo ni riječi o popisu, kao i naše opravdane sumnje da se za kratak vremenski rok mogu stvoriti adekvatni uslovi za njegovo održavanje, u potpunosti razumijemo sumnju određenog broja ljudi u ovaj proces.

"Pa ipak, imajući u vidu trenutno stanje, sve kontrolne mehanizme do kojih smo došli i, u konačnom, takvu atmosferu u kojoj će opozicija moći u potpunosti kontrolisati njegovu realizaciju, cijenimo da je učestvovanje u popisu interes građanske Crne Gore. Stoga sve građanke i građane pozivamo da se izjasne na popisu, kako bismo dobili validne podatke za kreiranje brojnih razvojnih politika, i pozivamo nadležne da, obzirom na vremenske (ne)prilike, obezbijede popisivačima i instruktorima adekvatne uslove za sprovodjenje popisa", zaključeno je u saopštenju SD. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније