Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Anadolija ]

20. 05. 2024. 17:43 >> 17:43

od 7. oktobra prošle godine

U Gazi oštećena ili uništena 31 bolnica

U Gazi je od 7. oktobra prošle godine oštećena ili uništena 31 od 36 bolnica, saopštila je Evropska unija (EU).

Oni su pozvali na prekid napada na zdravstvene ustanove koje su od vitalnog značaja za civile, prenosi Anadolija.

U zajedničkoj pisanoj izjavi visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Žozepa Borelja i Janeza Lenarčića, člana Komisije EU zaduženog za upravljanje krizama i humanitarnu pomoć, navodi se da je 31 od 36 bolnica u Gazi oštećena ili uništena.

"Pristup hitnoj medicinskoj pomoći još je važniji u vrijeme kada Palestinci u Gazi žive pod stalnim bombardovanjem i više od devet hiljada teško povrijeđenih ljudi je u opasnosti od smrti zbog nedostatka adekvatne zdravstvene zaštite", kaže se u izjavi.

Navodi se da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) od 7. oktobra registrovala 890 napada na zdravstvene ustanove, od kojih 443 u Gazi i 447 na Zapadnoj obali.

Ističe se da su napadi usmjereni na zdravstvene radnike, bolnice i ambulante.

Saopšteno je da je na okupiranoj Zapadnoj obali namjerno oštećeno više od 50 zdravstvenih ustanova i 300 ambulantnih vozila, kao i da postoji zabrinutost zbog napada na zdravstvene službe.

"Ljudska tragedija u stvarnom vremenu se dešava pred našim očima. EU je duboko zabrinuta zbog patnje civilnog stanovništva u Gazi", dodaje se u izjavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније