Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 07. 2024. 13:42 >> 13:42

Nastavlja školovanje u Horveškoj

Gimnazijalac Haris Ćeranić dobio stipendiju Ujedinjenih svjetskih koledža

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sa zadovoljstvom objavljuje da je još jedan učenik iz Crne Gore prihvaćen za stipendiju Ujedinjenih svjetskih koledža (UWC). Riječ je o Harisu Ćeraniću iz JU Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju, koji je uspješno prošao selekcioni proces i dobio priliku da pohađa UWC Red Cross Nordic u Norveškoj.

Kako navode Ministarstvu, nakon što su četiri učenika prvobitno nominovana i primljena na UWC koledže, Haris Ćeranić je, zahvaljujući svom izuzetnom trudu i postignućima, prepoznat kao peti učenik iz Crne Gore koji će imati priliku da se obrazuje u okviru ovog prestižnog međunarodnog programa.

"Ovaj uspjeh potvrđuje visok nivo izvrsnosti učenika u Crnoj Gori. Kao stipendisti Ujedinjenih svjetskih koledža, ovi mladi ljudi će imati priliku da se obrazuju na najvišem nivou, učestvuju u sinergiji kultura, nacija i ideja, te da svojim znanjem i iskustvima doprinesu boljoj budućnosti kako naše zemlje tako i svijeta. Podsjećamo, Ujedinjeni svjetski koledži su međunarodna mreža škola i obrazovnih programa sa misijom da „obrazovanje učini snagom koja ujedinjuje ljude, nacije i kulture za mir i održivu budućnost“. UWC djeluje kroz 18 koledža na četiri kontinenta, nudeći međunarodno priznate diplome učenicima koji se biraju posredstvom nacionalnih komiteta iz više od 155 zemalja. UWC ima najveći međunarodni program stipendiranja u oblasti srednjeg obrazovanja, pri čemu preko 80% učenika primaju stipendije. Širom svijeta postoji gotovo 60.000 bivših učenika UWC-a", navode u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je 1. februara 2024. godine objavilo poziv za stipendije UWC za školsku 2024/2025. i 2025/2026. godinu. Ove godine, za Crnu Goru su bile opredijeljene četiri stipendije i to za: UWC Adriatic u Italiji, UWC Mostar u Bosni i Hercegovini, UWC Changshu u Kini i UWC Red Cross Nordic u Norveškoj. Pored njih, sada se i Haris Ćeranić pridružuje ovoj grupi talentovanih učenika.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније