Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

17. 07. 2024. 12:05 >> 12:50
Čitaj mi:

SKUPŠTINA U TOKU

Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji

Tokom skupštinske rasprave o izmjenama Zakona o radu poslanik DPS Andrija Nikolić poručio je da "u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu koji iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu".

On smatra da taj dokument ni ne postoji.

"Suština je da taj dokument danas ne postoji. Da su rasprava u Skupštini Crne Gore i glasanje bili potrebni predsjedniku Skupštine i parlamentarnoj većini, da ostanu u Vladi nakon što je Vlada Milojka Spajića glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su usvojile i Ujedinjene nacije. Dakle, poštovani građani Crne Gore, želim da znate da ste prevareni i vi i međunarodna zajednica i ukupna stručna domaća i međunarodna javnost" naveo je Nikolić.

Ovim se, kaže on, parlamentarna većina kolektivno narugala svim žrtvama genocida u Jasenovcu.

"I ne samo to, nego je uvrijedila žrtve i njihove potomke i iskompromitovala Crnu Goru i u regionalnim i međunarodnim okvirima, naveo je Nikolić tražeći od potpredsjednik Skupštine Borisa Pejovića pošto Mandića nema, da objasni o čemu se radi sa tekstom rezolucije koji i dalje stoji u fioci predsjednika Skupštine", istakao je Nikolić.

On je zatražio objašnjenje od potpedsjednika parlamenta Borisa Pejovića.

Pejović je mu je odgovorio rekao da se radi samo o formalnom činu.

”I nema mjesta za konstrukcije koje ste saopštili”, dodao je Pejović u odgovoru Nikoliću.

”Ovdje imamo kršenje zakona, jer predjsednik parlamenta ne potpisuje dokument i ne šalje ga Službenom listu”, na to je kazao Nikolić.

Za poslanika Slavena Radunovića nije potrebno komentarisati ovo što je Nikolić naveo.

"Iz prostog razloga što je to jedan trzaj nemoćnih ljudi koji nisu glasali za Rezoluciju, sad kao navodno brinu o žrtvama i o građanima Crne Gore. Naravno, ja ne znam koji je razlog, vjerovatno je tehničke prirode i biće ispravljen u najkraćem roku. To se podrazumijeva, nismo mi pokrenuli inicijativu i izglasali Rezoluciju da ne bi objavili. To su smiješne priče, ja samo želim vas da upozorim", naveo je Radunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније