Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

13. 07. 2024. 10:29 >> 10:29
2

Krapović

Snažimo međunarodni ugled Crne Gore sa antifašističkim vrijednostima

Ministar odbrane Dragan Krapović čestitao je građanima i građankama Crne Gore 13. Jul, Dan državnosti uz poruku da današnja Crna Gora baštini vrijednosti na kojima je izgrađivana njena evropska istorija, a time i današnji nepokolebljivi put ka Uniji evropskih naroda.

On je u video poruci kazao da se bogata crnogorska viševjekovna istorija gradila na događajima i datumima koji su potvrđivali herojstvo naših predaka u borbi za slobodu, mačem kad nije bilo izbora, a mudrošću i razboritošću kad su okolnosti dozvoljavale.

"13. jul je jedan od onih datuma u kojima su objedinjena oba principa, jer je na taj dan, na Berlinskom kongresu 1878. godine Crna Gora priznata kao nezavisna država, a 1941. podigla antifašistički ustanak koji je odjeknuo u cijeloj porobljenoj Evropi", kazao je ministar.

Krapović je kazao da današnja Crna Gora baštini vrijednosti na kojima je izgrađivana njena evropska istorija, a time i današnji nepokolebljivi put ka Uniji evropskih naroda.

“Stoga, na današnji Trinaesti jul, o Crnoj Gori se govori ne samo kao o kolijevci borbe protiv fašizma, već kao o državi koja po svim kriterijumima zaslužuje jarbol za svog dvoglavog orla ispred ključnih institucija Evropske unije”, poručio je Krapović.

On je podvukao da se o Crnoj Gori danas govori i kao o pouzdanom NATO savezniku koji kredibilno investira u svoju odbranu i doprinosi jačanju kolektivne bezbjednosti, a Alijansi uliva dodatnu sigurnost u regionu Zapadnog Balkana.

“Ponosni na slavnu prošlost, zagledani u svijetlu budućnost kakvu naši građani zaslužuju, nastavićemo da snažimo nacionalne kapacitete i međunarodni ugled naše Crne Gore, sa antifašističkim vrijednostima u svom nukleusu”, poručio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније