Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

16. 07. 2024. 12:00 >> 11:58
Čitaj mi:

Udruženje Roditelji

Počela akcija "Podijelimo, jer zajedno možemo više", trajaće do 30. avgusta

Hmanitarna akcija "Podijelimo, jer zajedno možemo više" počela je danas i obuhvatiće ove godine socijalno najugroženije porodice iz svih opština Crne Gore kako bi njihova djeca bila spremna za polazak u školu naredne školske godine, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

 

"Udruženje Roditelji ovu akciju organizuje 14. put, a ove godine će, zahvaljujući saradnji sa svim centrima za socijalni rad, obuhvatiti djecu iz cijele Crne Gore. Akcija će trajati do petka, 30. avgusta. Partner Udruženju u realizaciji humanitatne akcije biće i ove godine Fondacija Čini dobro, koja će donirati novac za kupovinu školskog pribora za školarce, ali i pomoći u prikupljanju donacija aktiviranjem online platforme putem koje svi zainteresovani, bez obzira da li žive u Crnoj Gori ili inostranstvu, mogu donirati u samo nekoliko klikova na linku https://cinidobro.me/product/podijelimo-jer-zajedno-mozemo-vise/", navodi se u saopštenju.

"Ove godine smo odlučili da proširimo akciju i usmjerimo podršku i pomoć djeci iz svih gradova Crne Gore, kako bi pomoć stigla do onih kojima je najviše potrebna. Želimo da porodice podržimo da djecu što bolje pripreme za novu školsku godinu kako se ne bi razlikovali u odnosu na drugare”, kazala je Katarina Čarapić, socijalna radnica u udruženju Roditelji.

"U pitanju su djeca koja žive u porodicama na na rubu egzistencije, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, u jednoroditeljskim porodicama, u hraniteljskim porodicama… Nerijetko su diskriminisani u školi od vršnjaka, a značajan broj njih živi u neuslovnim barakama, bez struje i kupatila, hrane se u narodnim kuhinjama", piše u saopštenju.

Donatori mogu kontatirati Udruženje Roditelji na broj telefona 020 511 983, kao i putem mail-a udruzenje.roditelji@gmail.com.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније