Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 07. 2024. 16:27 >> 16:27

Krapović - Kavoli

Crna Gora nastavlja da doprinosi bezbjednosti evroatlantskog područja

Ministar odbrane Dragan Krapović se, na marginama NATO samita, sastao sa vrhovnim komandantom savezničkih snaga za Evropu (SACEUR), generalom Kristoferom Kavolijem.

Ministar Krapović kazao je da je Crna Gora u potpunosti posvećena procesu sveukupnog jačanja položaja odvraćanja i odbrane Alijanse, uz kontinuirano investiranje u nacionalne odbrambene i vojne kapacitete. Dodao je da će Crna Gora nastaviti da doprinosimo bezbjednosti evroatlantskog područja i potvrđujemo ulogu pouzdane saveznice u regionu Zapadnog Balkana.

Kako navode u saopštenju Ministarstva odbrane, general Kavoli je istakao da je Alijansa na Samitu potvrdila spremnost da nastavi jačanje sopstvenog položaja odvraćanja i odbrane.

Dodao je da je napredak evidentan i da saveznice jednako posvećeno treba da nastave implementaciju ambiciozne NATO agende i u narednom periodu.

Uz konstataciju da Alijansa u Crnoj Gori ima pouzdanog saveznika, pohvalio je angažman pripadnika Vojske Crne Gore u savezničkim isturenim kopnenim snagama na istočnom krilu Alijanse u Letoniji i Bugarskoj, kao i doprinos NATO misijama na Kosovu i Iraku.

"Ohrabrio je ministra da nastavimo da deklarišemo nacionalne snage po novom NATO modelu i učestvujemo u modernizovanoj komandnoj strukturi. General Kavoli je čestitao Crnoj Gori dostignutih 2% za odbranu. Govoreći o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, istakao je da Alijansa prati dešavanja na terenu i prepoznaje strateški značaj ovog regiona. Ukazao je na važnost uloge koju Crna Gora ima u promociji dijaloga i saradnje među zemljama regiona, što je još jedna potvrda da je naša zemlja prepoznata kao faktor stabilnosti u ovom dijelu Evrope", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније