Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

14. 05. 2024. 18:41 >> 18:41
Čitaj mi:

DELEGACIJA VLADE U BERANAMA

Šćekić: Berane da postane internacionalni sportski centar

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić rekao da će to ministarstvo uložiti sve napore da Berane postane jedan od internacionalnih sportskih centara. Delagacija Vlade posjetila je danas taj grad, a ministarke prosvjete i rada i socijalnog staranja najavile su ulaganja u obrazovane ustanove te veća ulaganja kako bi se smanjila nezaposlenost.

Šćekić je predvodio delegaciju Vlade Crne Gore koju su činili ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa saradnicima i direktor Direktorata za putnu infrastrukturu Miroslav Mišić u radnoj posjeti opštini Berane.

Na radnom sastanku sa predsjednikom opštine Vukom Todorovićem i saradnicima razgovarali su o prioritetima koji uključuju valorizaciju sjevera Crne Gore, poboljšanje saobraćajne infrastrukture i podršku razvoju obrazovanja i sporta.

Predstavnici izvršne vlasti obišli su dvoranu na Jasikovcu, koja je predviđena za rekonstrukciju i gradski stadion u Beranama, gdje je u toku rekonstrukcija Zapadne tribine. Takođe, obiđene su i dvije osnovne škole, "Vuk Karadžić" i "Polica".

Kako navode u saopštenju, Šćekić je izrazio spremnost Ministarstva sporta i mladih da u potpunosti rekonstruiše staru halu sportova pod Jasikovacem.

"Želimo da je prilagodimo paraolimpijskom sportu, odnosno planiramo da izgradimo novi objekat koji će služiti ne samo paraolimpijcima za pripreme i takmičenja već i građanima Berana i drugim sportistima. To će značiti nešto novo za Berane, Crnu Goru i region. U budžetu imamo opredijeljena sredstva za početak realizacije ovog projekta i od opštine Berane očekujemo punu saradnju, kako bi ubrzo mogli početi sa radom", istakao je Šćekić.

On je rekao da će Ministarstvo uložiti sve napore da Berane postane jedan od internacionalnih sportskih centara.

"U budućem periodu takođe planiramo izgradnju malih sportskih terena, rekonstrukciju i adaptaciju postojećih. Trenutno radimo na izgradnji sportskih terena u okviru osnovnih škola ,,Radomir Mitrović” i "Polica", zaključio je Šćekić.

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović izrazio je zahvalnost delegaciji Vlade na posjeti, ističući značaj razmjene ideja i rješavanja lokalnih problema. Posebno je naglasio važnost podrške Vlade u stvaranju boljih uslova za mlade i stanovnike Berana.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović najavila je ulaganja u obrazovnu infrastrukturu i totalnu rekonstrukciju OŠ "Vuk Karadžić" ovog ljeta, kao i izgradnju novog vrtića.

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić istakla je važnost unapređenja ekonomske situacije u Beranama, s posebnim fokusom na borbu protiv nezaposlenosti i podršku teže zapošljivim kategorijama.

Obišli su radove na putevima Berane-Petnjica, Berane-Ribarevine, kao i radove na izgradnji (rekonstrukciji) kružnog toka Berane-Bijelo Polje-Rožaje, koji će umnogome poboljšati putnu infrastrukturu na sjeveru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније