Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

25. 06. 2024. 12:35 >> 12:35

dragoslav šćekić

"Broj saobraćajnih nesreća i žrtava alarm za institucije sistema"

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, prisustvovao je otvaranju Spomen obilježja u dvorištu Srednje stručne škole "Ivan Uskoković, koji je dio pokrenutog projekta "Humanitarni park masline" u znak sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. Šćekić je rekao da spomen obilježje nije samo podsjetnik na tragično prekinute živote, već i opomena svima na ozbiljnost i posljedice nesavjesnog ponašanja u saobraćaju.

"Svaka saobraćajna nesreća nosi sa sobom ogromnu tugu i gubitak, naročito kada se radi o mladim ljudima koji su tek zakoračili u život. Kao društvo, imamo moralnu obavezu da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo smanjili broj saobraćajnih nesreća i zaštitili naše najmlađe članove", rekao je Šćekić.

On je, kako navode iz Ministarstva sporta i mladih, istakao da je broj saobraćajnih nesreća i žrtava u porastu, te da je to alarm za institucije sistema i ostale činioce društva da urade nešto po tom pitanju.

Takođe, predložio je nekoliko ključnih mjera u cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i žrtava istih, među kojima se ističu edukacija i prevencija u obrazovnim sistemima, strožija primjena zakona o saobraćaju, kao i modernizacija saobraćajnica i stručna podrška žrtvama saobraćajnih nezgoda.

"Neka nam ovaj spomenik bude stalni podsjetnik na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i neka nas inspiriše da radimo zajedno na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve", rekao je Šćekić na kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније