Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

30. 06. 2024. 15:30 >> 15:30
5

DANIJEL ŽIVKOVIĆ

"Dok sam na čelu DPS nikada neću dozvoliti da ova partija uđe u bilo koju trulu koaliciju"

Dok sam na čelu Demokratske partije socijalista nikada neću dozvoliti da ova partija uđe u bilo koju trulu koaliciju koja će značiti smaknuće Crne Gore, poručio je sa izborne konferencije na Cetinju šef DPS-a Danijel Živković.

Živković je govorio o radu DPS Cetinje, te izrazio uvjerenje da će već na narednim izborima DPS biti dio vlasti. “Radimo na suštinskim i sveobuhvatim reformamama i zato smo uvjereni da dobri rezultati ne mogu izostati.

"Danas, nažalost, u Crnoj Gori građanske i evropske snage su u manjini, a većinu čine nacionalisti i populisti. I kada je oformljen GP URA tada smo upozoravali da je to partija osnovana samo da bi dio suverenističkih glasova prenijela na tas nacionalizma. U to smo se uvjerili nakon 30. avgusta, kad aje lider te partije pošao u koaliciju sa nacionalistima. Danas PES je takođe u čvrstom zagrljaju pogresne politike. Završiće isto onako kako je završio Dritan Abazović. I svaka naredna politika koja uđe u koaliciju sa nacionalistima samo da bi po svaku cijenu bili vlast nastavice sa svadjom i nesporazumima. Pogledajte strukturu ljudi koji danas predstavljaju vladajuću politiku", kazao je Živković. 

Podsjetio je da je Ivanović prije 5-6 godina imao jedne izjave o NATO savezu, a onda je evoluira u najveceg pobornika NATO saveza.

"Sjetite se izjava Andrije Mandića da treba otkopavati oružje sa planom da se destabilizuju prilike u Crnoj Gori", ističe Mandić. 

On je rekao da se nije tako lako moglo obračutati sa Crnom Gorom dok je DPS bio na vlasti.

"A šta se desilo poslije toga? Sjetite se borbe za Nikšić, koja je vođena iz Beograda, preko Pinka i Happy-ja, vođena novcem iz crnih fondova. Mislite li da se sa tim možete boriti ravnopravno? Pa ipak nije pukla kičma građanske Crne Gore, nastavili smo dalje. Milojko Spajić se priprema da uradi možda i gore stvari, nego Dritan Abazović. Abazović je prodao, potpisivanjem Temeljnog ugovora, duhovno i sakralno nasljeđe Crne Gore, a Spajić bi finalno da se obračuna sa Crnom Gorom, da potpiše sporazum i omogući dvojno državljanstvo", kazao je Živković.

On je istakao da na sve što dešava u našem društvu treba odgovoriti i u Skupštini i van nje, "pa koliko god da nas ima".

"Parcelizacija opozicione političke scene je nešto što je smišljeno u Beogradu. Otupiti ili oslabiti jak građanski otpor da bi se na kraju došlo do onoga što su zacrtali. Otuda i stalno insistiranje da je jedino bitno kakav nam je životni standard, sve druge teme iz bezbjednosti, zdravstva, obrazovanja nisu vazne. Tom pričom anasteziraju dio javnosti dok ne završe svoj posao. To nikako nećemo dozvoliti", poručio je Živković.

Prema njegovim riječima, "mrcvare nas sa svojim neslogama, obmanama i ucjenama", a kad dođu do vlasti ne znaju šta će sa njom.

"Primjer Podgorice, za godinu dana nema dogovora i razgovora. U Beranama ista stvar. U Tivtu isti problem. U Budvi ne mogu da se dogovore oko vlasti. Njihova mjera demokratije je takva da možemo očekivati da se ubuduće sjednice lokalnih parlamenata održavaju uz prisustvo naoružanih lica koja će sugerisati odbrnicima šta treba da glasaju", istakao je lider DPS-a.

Poručuje da moraju skinuti odijela i ići u svaki grad, razgovarati sa ljudima.

"Mi smo se odlučili za suštinsku reformu i suočavanje sa greškama. Inovirani program DPS će doprinijeti toj borbi, ponudićemo nešto novo i drugačije. Institucijonalna nadogradnja, temeljna reforma bezbjednosnog sistema, reforma obrazovanja, sistema zdravstva, ekonomski program. Sve ovo biće zasnovano na zdravim i realnim osnovama. Naučili smo lekciju, moramo popraviti sve slabe tacke sistema", zaključio je Živković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније