Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta

20. 08. 2024. 22:06 >> 22:38
Čitaj mi:

NAKON DOPING SKANDALA

Kirjos i drugi teniseri osudili Sinera: Trebalo je da bude suspendovan

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je da je prvi igrač svijeta Janik Siner trebalo da bude suspendovan na dvije godine, pošto je u dva navrata pao na doping testu.

Siner je prvi put testiran tokom mastersa u Indijan Velsu u martu i rezultat je bio pozitivan na zabranjenu suspstancu klostebol, a drugi put testiran je osam dana kasnije, van takmičenja, kada je takođe bio pozitivan.

Nezavisna komisija utvrdila je da Siner nije kriv, pošto je zabranjenu supstancu na njega u tragovima nenamjerno prenio fizioterapeut.

"Bilo da je slučajno ili planirano. Dva puta si testiran na zabranjenu (steroidnu) supstancu.... Trebalo bi da te nema dvije godine. Tvoj učinak je poboljšan", naveo je Kirjos na Tviteru.

Siner se plasirao u polufinale Indijan Velsa, ali je odlučeno da mu se oduzme 400 bodova i novčana nagrada od 325.000 dolara.

Britanski teniser Lijam Brodi rekao je da "situacija ne izgleda dobro".

"Bilo da se Siner dopingovao ili ne, ovo nije u redu. Mnogi igrači prolaze kroz istu stvar i moraju da čekaju mjesecima ili godinama da se proglase nevinim. Ovo ne izgleda dobro", naveo je on.

Kanađanin Denis Šapovalov rekao je da nemaju svi teniseri isti tretman.

"Ne mogu da zamislim šta trenutno osjeća svaki drugi teniser koji je suspendovan zbog kontaminiranih supstanci... Različita pravila za različite igrače", dodao je Šapovalov.

Rečeno je da je proizvod sadržao manje od milijarditog dijela grama zabranjene supstance klostebol.

U saopštenju Jedinice za integritet tenisa navodi se da je fizioterapeut sprejom liječio svoju ranu na koži i da je to učinio između 5. i 13. marta, a da je za to vrijeme "svakodnevno pružao masaže i sportsku terapiju Sineru, što je rezultiralo nepoznatom transdermalnom kontaminacijom".

Udruženje profesionalnih tenisera (ATP) saopštilo je da je "ohrabreno što nije pronađena nikakva greška Sinera ili nemar".

"Takođe želimo da odamo priznanje za robusnost istražnog procesa i nezavisnu procjenu činjenica u sklopu Teniskog antidoping programa, što mu je omogućilo da nastavi da se takmiči", piše u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније