Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Milan Jovanović

30. 08. 2024. 17:21 >> 17:22

POI

Dobar žrijeb za stonotenisere u Parizu

Luka Bakić u osmini finala Paraolimpijskih igara u Parizu sastaće se sa Mahirom Funajamom iz Japana, dok će Filip Radović, koji je slobodan u prvom kolu, igrati za medalju u četvrtfinalu sa pobjednikom duela između Španca Ruiza Rejesa i Manuela Ečavegurena iz Čilea.

Luka Bakić nastupiće u nedjelju. Reprezentativac Crne Gore je osmi na svjetskoj rang listi, rival iz Japana poziciju slabiji. Dva puta su ove godine na takmičenjima odmjerili snage. Po jedan trijumf u mečevima okončanim poslije pet setova. I trener Vladimir Marić smatra da je Funajama neugodan, ali vjeruje u pobjedu.

„Luka je dobio najtežeg protivnika u ovoj fazi. To znači da nas očekuje neugodan susret. Vjerujem, ipak, u njegove kvalitete i prolaz u četvrtfinale“, prokomentarisao je nako žrijeba Marić.

Filip Radović je, kao drugi na svjetskoj rang listi, slobodan u prvom kolu. U ponedjeljak je u meču za medalju favorit, bilo da rival bude Španac Ruiz Rejes ili Manuel Ečaveguren iz Čilea. Trener Marić nada se da naš najbolji stonoteniser može još više od bronzane medalje osvojene prije tri godine u Tokiju i duela za zlatnu medalju.

„Sada je Filip imao sreće, ali to ne mora ništa da znači. Po svojim kvalitetima spreman je da ode korak više u odnosu na Tokio, da dosanjamo finale“, zaključio je Marić.

Luka Bakić će u nedjelju popodne odigrati meč osmine finala. Ali, neće biti naš prvi predstavnik koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Debitant, strijelac Milan Đinović, istog dana, u jutarnjim satima, nadmetaće se u kvalifikacijama. Kasnije, u eventualnom finalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније