Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

13. 08. 2021. 20:20 >> 20:21

AUTOMOBILIZAM

Pet Crnogoraca ovoga vikenda u Cazinu

Na međunarodnoj trci u Bosni i Hercegovini naš automobilizam u subotu i nedjelju predstavljaće Kotorani Vasilije i Milan Jakšić i Nemanja Kašćelan, kao i sportski vozači iz nikšićkog Nilović Rejsing tima Luka Špadijer i Dejan Nilović. U subotu na treninzima i u nedjelju u vožnjama koje će se bodovati za CEZ-ov šampionat učestvovaće 85 automobilista iz desetak država.

Dvostruki šampion CEZ-a Vasilije Jakšić voziće Mitsubiši Evolucije 9, njegov brat Milan koji je imao uspješan debi i pobijedio na kotorskoj trci u svojoj klasi pokušaće Hondom da ponovo nadmudri Nikolu Radnjića, člana Dubrovnik Rejsinga.

"Imao sam 2018. veliki okršaj u Cazinu sa čuvenim Radolom u Hondama i pobijedio ga za jednu hiljaditu sekunde i postavio rekord staze u klasi. Godinu kasnije vozio sam Mitsubišija, bio sam prvi na treningu ali me na trci nadvisio Ambruz, pa sam morao da se zadovoljim drugim mjestom u toj klasi. Prošle godine trka u Cazinu nije bila održana zbog korone a evo sada imam priliku da se treći put ogledam sa rivalima od kojih mi je u klasi ove sezone glavni Matija Jurišić koga sam pobijedio u Kotoru. Nadam se novom uspjehu", poručuje Vasilije Jakšić.

Kotorski trio u Cazinu upotpuniće trostruki osvajač Zlatne kacige Nemanja Dona Kašćelan koji je na prethodnim trkama dominirao u klasi do 1600 Hobi.

"Spreman sam da nakon Malačke i Kotora i u Cazinu postignem dobro vrijeme. Honda je spremna, mjenjač je iskontrolisan i očekujem novi uspjeh", ističe popularni Dona.

Cetinjanin Luka Špadijer sa super brzim Fićom i Nikšićanin Dejan Nilović sa prototipom imali su odlična vremena na prethodnoj trci na stazi Kotor-Trojica, pa najavljuju da su spremni za sličnu vožnju i u Cazinu, koji je prethodnica Medjunarodne brdske auto trke u Pljevljima koja će se voziti narednog vikenda i koja će se takodje bodovati za CEZ-ov šampionat, gdje učestvuju sportski vozačai iz 14 država.

Subotnji treninzi u Cazinu počeće u 11 sati, a nedjeljne vožnje startovaće u 12.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније