Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 07. 2013. 21:09 >> 21:30
1

EP(B DIVIZIJA)

Juniori izborili plasman u A diviziju

Juniorska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u A diviziju - ''crveni'' su u polufinalu Evropskog prvenstva B divizije u Strumici savladali domaćina Makedoniju 62:60 (18:13, 19:18, 10:20, 15:9) i plasmanom u finale ostvarili cilj i plasman u viši rang. U uzbudljivoj završnici duela protiv Makedonije, izabranici Dragana Radovića pokazali su karakter i sačuvali prednost protiv domaćina šampionata.

“Bila je to vrlo teška utakmica u kojoj je domaćin imao veliku podršku sa tribina, a bilo je teško igrati i zbog velike vrućine u dvorani. Nakon prvog poluvremena imali smo šest poena prednosti, ali smo u nastavku dozvolili protivniku da se vrati i završnicu učini neizvjesnom. Igrači su ipak, pokazali kvalitet i karakter kada je bilo najpotrebnije, u trenucima kada se odučivao pobjednik imali smo i sreće koju smo zaslužili i ostvarili smo cilj koji smo sebi postavili kada smo počeli pripreme za ovo prvenstvo. Čestitam igračima na zalaganju tokom priprema i na prvenstvu, ovo je zajednički uspjeh čitavog tima, stručnog štaba i ljudi u savezu“, kazao je nakon meča selektor Radović.

Naša reprezentacija je dobro otvorila meč i u 10. minutu imala je osam poena prednosti (18:10), a prednost je održavala do kraja prvog poluvremena poslije kojeg je vodila 37:31.

Makedonija je bila bolja u trećoj četvrtini, pa je preokrenula rezultat i povela u 27. minutu (43:42), u 29. minutu vodila je 50:46, a u posljednjih deset minuta ušla je sa ''plus četiri'' - 51:47.

U posljednjoj četvrtini igralo se koš za koš, a Vaso Milović je trojkom donio dva poena prednosti (59:57) u 37. minutu. Makedonija je prekrenula i povela 60:59, ali je Milovan Drašković realizovao dva slobodna bacanja i ponovo donio prednost našoj selekciji - 61:60, minut i dvije sekunde prije kraja. Do kraja meča, Makedonci nijesu uspjeli da postignu koš, a Milovan Drašković tri sekunde prije kraja pogodio je jedno bacanje i postavio konačan rezultat - 62:60.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Milovan Drašković sa 16 poena, a imao je i 12 skokova. Luka Đurović i Zoran Nikolić meč su završili sa učinkom od osam poena.

U poraženom timu najbolji su bili Andrej Magdevski i Kristijan Nikolov sa po 13 poena.

Crna Gora će u finalu šampionata u Strumici igrati protiv Poljske koja je u polufinalu savladala Belgiju 80:62.

Finale se igra u nedjelju u 21 sat.

U meču za treće mjesto koje odlučuje o putniku u A divizju sastaće se domaćin Makedonija i Belgije.

(tekst i foto: sajt KSCG)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније