Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

12. 08. 2024. 19:59 >> 21:02
2

Od Sene do Sen Denija

RTCG tokom OI: Više od 280 prenosa i 120 priča sa raznih borilišta

Od Sene do Sen Denija, od Pariza ka cijeloj Francuskoj, ka Tahitiju, ka svijetu. Tokom 19 intenzivnih takmičarskih dana Olimpijske igre bile su dio naših života. I temelj programa Javnog servisa. Biće nam svima neobično bez njih.

Tokom cjelodnevnih prenosa, koji su u finišu Igara počinjali i rano ujutru, a tokom cijelog trajanja završavali u smiraj dana, gledaoci sva tri naša programa mogli su da osjete olimpijsku energiju.

Tome svjedoče reakcije gledalaca, koje su nam najvažnije, ali i brojke - od 24. jula, kada je krenulo takmičenje na fudbalskom turniru, pa do zatvaranja, u noći između 11. i 12. avgusta, imali smo više od 280 prenosa.

"S ponosom i zadovoljstvom ističemo da je redakcija Sportskog programa u saradnji sa tehnikom i produkcijom Javnog servisa odradila još jedan veliki događaj, najvažniji i najzahtjevnii u 2024. godini. Prije početka Igara u Parizu, u našim sportskim i informativnim emisijama, te portalu, predstavili smo crnogorske olimpijce, podsjetili smo se naših sportista koji su osvajali medalje na OI i tako na pravi način najavili najvažniji sportski događaj. Od početka Igara u Paritu svakog dana smo realizovali po 15 sati direktnih prenosa, uz reprize, snimke i izvještaje naših reportera. Imali smo 24 sata najkvalitetnijeg sportskog programa, po čemu smo defintivno odskočili u odnosu na čitavi region, naročito po količini najvažnijih utakmica, odnosno događaja u direktnim prenosima", kazao je urednik Sportskog programa RTCG Dragiša Dedić.

Naša šestočlana ekipa u Parizu, desetak puta manja od ekipa Javnih servisa iz regiona, donijela je ekskluzivne razgovore, između ostaloh sa Đokovićem, Lajlsom, NBA zvijezdama, izvještavala svakodnevno i pripemila preko 120 priča sa raznih borilišta.

U Podgorici, u jednom od najljepših studija, kroz Olimpijsku kapiju prošli su brojni crnogorski olimpijci, ali i norveška šampionka, Hajdi Loke. Svi u Crnoj Gori mogli su da prate naše programe i na portalu, koji je u specijalu Pariz 2024 iz minuta u minut pratio dešavanja iz grada svjetlosti.

Prosječni udio u gledanosti tri programa Javnog servisa od početka Olimpijskih igara zaključno sa petkom 9. avgustom iznosio je 44,25% - pokazuju podaci Telekoma i Ipsosa. Od toga uz RTCG1 bilo je prosječno 17,68 % gledalaca, RTCG2 19,32% i uz treći program 7,25%. Značajan udio u ukupnoj gledanosti su imali upravo prenosi sportskih događaja iz Pariza.

Među njima se posebno ističu utakmice vaterpolo reprezentacije Crne Gore, uz koju je na pet mečeva posječno bilo gotovo 37 odsto gledalaca, a posebnu pažnju privuklo je tenisko finala Đoković - Alkaras, sa prosječnom gledanošću od oko 58 odsto, dok je sami finiš duela pratilo gotovo 70 odsto gledalaca.

"I naš Portal je besprekorno ispratio Igre, a u saradnji sa kolegama iz Zabavne redakcije, realizovali smo i specijalne emisije, tokom kojih smo sa respektabilnim gostima, analizirali nastup crnogorskih sportista, kao i najvažnije događaje Olimpijskih igara. Veoma smo zadovoljni i ponosni, jer smo izvukli maksimum iz postojećih resursa i našim uvaženim gledaocima omogućili da uživaju, odnosno na pravi način doživ strast i emociju ljetnjih Olimpijskih igara", istakao je Dedić.

I to sve u konkurenciji sa striming servisom koji je imao pristup svim borilištima, kao i regionalnim medijima, a nakon mjesec dana Evropskog fudbalskog prvenstva, koje je trošilo iste ljude i resurse. Na sve to, greške koje su se dešavale, i dešavaće se, sigurni smo da nisu mogle da bace sjenku. I eto, kako su Parižani zaključili ceremoniju, učinili smo sve na naš način.

Prilog: Danilo Petrović

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније