Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

11. 08. 2024. 17:16 >> 20:36

ZLATNI HET-TRIK

Ćuk i Dedović za RTCG: Zajedništvom smo prevazišli probleme, vjerovali smo u zlato

Vaterpolisti Srbije su treći put uzastopno stigli do zlata na Olimpijskim igrama i tako ponovila uspjeh Mađara, koji su to učinili u periodu od 2000. do 2008. godine. Igrači "delfina" našoj ekipi su iznijeli utiske nakon meča.

Miloš Ćuk je bio najefikasniji u finalu kod "delfina" sa tri gola.

"Ne bih poredio ovo zlato sa nekim prethodnim našim. Mnogo nam znači ova medalja, malo su nas potcijenili, nismo bili u grupi favorita. Krenuli smo jako loše, poslije Australije su nas svi otpisali. Ali, uspjeli smo zajedništvom i vjerom da se izdignemo iz svih problema i da od nokaut faze uradimo sve kako treba", kazao je Ćuk za RTCG.

Nikola Dedović je istakao da su formu tempirali za nokaut fazu.

"Znali smo da turnir dugo traje i ujedno smo znali šta nose utakmice u grupi, a šta u nokaut fazi. Igra se na svaka dva dana, potrebno je formu tempirati za eliminacione borbe. Vjerovali smo u zlato, mislim da smo ga zasluženo i osvojili", kazao je dedović.

Istakao je da je odbrana bila ključ pobjede u finalu.

"Skoncentrisali smo se na igru u odbrani. Igrali smo uglavnom zonu, to je bilo kako treba. Iz toga smo crpili snagu za napad. Hrvatska je kvalitetna ekipa, ali dobro smo se pripremili za njih", kazao je igrač Srbije.

Strahinja Rašović je takođe bio presrećan...

"Ovo je već legendarno, tri uzastopna zlata. Hvala svima koji su nas bodrili, a mi smo bili pravi tim", kazao je Rašović.

Tucak: Srbija odigrala briljantno

Selektor Hrvatske Ivica Tucak istakao je da je Srbija odigrala briljatno.

"Čestitam Srbiji na briljantnoj utakmici, igrali su sjajno od početka do kraja. Poraz u finalu je uvijek težak, ali mora se priznati da je Srbija bila bolja", kazao je Tucak.

I golman Hrvatske Marko Bijač je kazao da je Srbija bila bolja u svim elementima.

"Srbija je bila mnogo bolje, ne znam, mislim da smo se previše potrošili u ranijim utakmicama. Od starta se odvojila Srbija, a kada su poveli četiri razlike, to je bilo teško stizati. Previše su iskusni da bi to ispustili, čestitam im na pobjedi". kazao je Bijač.

Legendarni Maro Joković bio je očekivano razočaran...

"Emotivno smo se istrošili četvrtfinalu i polufinalu. Ovo je uspeh, mada će poraz u finalu ostatviti veliku prazninu. Ja sam se vratio da pomognem timu, ali eto, nismo uspjeli", kazao je Joković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније