Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

11. 08. 2024. 12:06 >> 12:06
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZJVEŠTAČA RTCG-a

Gober za RTCG: Ponosan sam na kako smo se nosili sa njima, Kari odlučio pobjednika

Francuka košarkaška reprezentacija bila je blizu toga da uhvati ritam i ugrozui pobjedu SAD u finalu košarkaškog turnir u Parizu

Prišli su "trikolori" u jednom trenutku na svega tri poena zaostatka, ali onda je Stef Kari proradio, pogodio trojke i praktično rješio utakmicu.

Centar Minesote, Rudi Gober je u razgovoru za RTCG kazao da je ponosan kako je njegov tim igrao večeras.

"Ponsan sam kako smo se nosili noćas sa njima. Počeli smo dobro meč, krajem poluvremena smo dozvolili njihove kontre, i tu smo mogli bolje da odreagujemo. Ali vratili smo se, svi su dali doprinos, i onda kako ste i sami rekli, prišli smo na tri poena, ali je Stef pogodio četiri šuta u nizu i utakmica je bila riješena".

Francuski reprezentativac igrao je sinoć protiv svog saigrača Entonija Edvardsa.

"Bilo je sjajno gledati Entonija Edvardsa. On je moj brat, srećan sam zbog njega što je iskusio ove momente, što je došao u Francusku, uživao u mojoj zemlji, u Parizu. Ovakve utakmice, on ima košarkašku veličinu u sebi, i to što je otkužen sa takvim zvijezdama samo će mu pomoći da podigne svoj nivo igre", kazao je Gober.

Za četiri godine Oilimpijske igre će se odigrati u Los Anđelesu, pitali smo Gobera, da li je to prilika za francusku osvetu s obzirom na talenat koji posjeduju.

"Vidjećemo. Daleko je to, ali tim je u dobrim rukama. Siguran sam da ćemo vratiti ovakvim trenucima", kazao je kroz osmjeh centar Minesote.

I Matijas Lesor je apostrofirao za RTCG momentum Stefa Karija kao kjučan detalj u meču.

"Bila je prava borba, dali smo sve što možemo. Nažalost Stef Kari je bio tu, pogodio je nevjerovatne šuteve, dali smo sve od seba da ga zaustavimo, i radili smo dobar posao 35, 37 minuta zapravo ali onda je pogodio one šuteve", kazao je Lesor.

Centar Panatinaikosa je kazao da je ponosan na način na koji se njegov tim nosio sa NBA zvijezdama.

"Ponosan sam na ovaj tim, ponosan sam na ove momke. Srebrna medalja, ali igrali smo prsa u prsa sa njima, sa svim njihovim talentom koji imaju na raspolaganju".

Lesor je još jednom na ovom turniru pokazao da, i pored toga što je njegova pozicija pokrivena velikim NBA zvijezdama, uvijek donese dodatnu energiju.

"Rotacija je bila malo drugačija noćas. Bio sam spreman kad god me selektor prozove. Probao sam da donesesm energiju, na ofanzivnom skoku, u završnici, nije bilo dovoljno", kazao je Lesor za RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније