Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

*Live blog*

D.B.

29. 07. 2024. 08:39 >> 14:19
Čitaj mi:

live blog

Uživo: Počeo teniski spektakl Đoković - Nadal, poraz "vatrenih" od Slovenije, senzacija u ženskoj košarci

Treći dan Olimpijskih igara u Parizu pratite u live blogu na Portalu RTCG.

LIVE BLOG

 

14:18

U osmini finala je i Italijanka Džasmin Paolini, pobjedom protiv Poljakinje Magde Linet 6:4, 6:1. Njena protivnica biće pobjednica duela Beatris Hadad Maje iz Brazila i Čehinje Ane Karoline Šmidlove. Čehinja Barbora Krejčikova plasirala se u osminu finala pošto je pobijedila Van Sinju iz Kine  6:3, 6:2. Ona će igrati protiv bolje iz duela Ukrajinke Elene Svitoline i Amerikanke Džesike Pegule.

Опширније

14:17

Đoković pravi i drugi brejk na startu meča - vodi 4:0 u prvom setu. 

Опширније

14:10

Опширније

14:09

Đoković dobio i treći gem - 3:0.

Опширније

14:04

Brejk Đokovića na startu duela - 2:0.

 

Опширније

13:58

Đokoviću prvi gem 1:0.

Опширније

13:50

Detalji prije meča. 

Опширније

13:46

Kineski strijelac Lihao Šen osvojio je danas zlatnu medalju vazdušnom puškom 10 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Šen je pobijedio novim olimpijskim rekordom od 252,2 kruga.To je njegova druga zlatna medalja na Igrama u Parizu, pošto je trijumfovao u mješovitoj konkurenciji vazdušnom puškom. Srebrnu medalju osvojio je Šveđanin Viktor Lindgren sa 251,4 kruga, a bronzu hrvatski strijelac Miran Maričić sa 230 krugova.

Опширније

13:44

Izlazak Novaka Đokovića na teren "Filip Šatrijea". 

Опширније

13:31

Na teren "Filip Šatrijea" skoro izlaze Novak Đoković i Rafael Nadal. Novak za sada ima pobjedu više (30:29) i važi za favorita pred naredni meč, iako se igra na Nadalovom omiljenom mjestu i podlozi – Filip Šatrijeu.

Опширније

13:30

Poljska teniserka Iga Švjontek prva je koja je uspjela da se plasira u osminu finala Olimpijskih igara. Najbolja teniserka svijeta je u prvom meču dana na "Filip Šatrijeu" lako izašla na kraj sa domaćom teniserkom Dajan Pari. Švjontek je 59. teniserki svijeta prepustila svega dva gema, po jedan u oba seta, u meču koji je trajao sat i 15 minuta – 6:1, 6:1.

Опширније

13:27

Senzacija na ženskom košarkaškom turniru u Parizu - Nigerija je savladala Australiju 75: 62. Ključnu razliku igračice Nigerije napravile su početkom treće dionice kada su imale +15. Do kraja meča uspjele su da održe tu prednost i dođu do velike pobjede. Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Kalu sa 19 poena. 

Опширније

12:51

Francuska vlada saopštila je da je više telekomunikacionih linija pogođeno aktom vandalizma, te da nije poznato kolika je šteta ni da li je uticano na bilo kakve aktivnosti u vezi sa Olimpijskim igrama u Parizu.

thumb2.jpg
pariz
Vandalizovane telekomunikacione linije u Francuskoj
Francuska vlada saopštila je danas da je više telekomunikacionih linija pogođeno aktom vandalizma, što je uticalo na optiku i linije mobilne i fiksne telefonije u gradovima u Francuskoj koja je domaćin Olimpijskih igara.
Опширније

12:37

KRAJ: Završen je rukometni derbi Slovenija - Hrvatska 31:28. U prvom poluvremenu velika borba pa se na kratak odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 13:13. Početkom nastavka igralo se praktično gol za gol, sve do posljednih 15 minuta, kada je Slovenija serijom 4:0 povela 25:21 i tada riješila pitanje pobjednika. Kod pobjedničke ekipe istakli su se Vlah i Janc sa po osam golova. Kod Hrvata najbolji Martinović i Šoštarić sa po pet golova.

Опширније

12:12

Nema previše vremena za analizu Hrvatske od koje je Crna Gora izgubila na startu vaterpolo turnira u Parizu. Već se misli okreću ka Grčkoj, koja nije lakši protivnik od Hrvata. "Heleni" su pobijedili Rumune 14:7. Grci, spoj iskustva i mladosti demonstriraće svoju snagu, ali Crna Gora će tražiti šansu da dođe do pobjede. 

thumb2.jpg
Matković i Perković uoči meča sa Grčkom: Daćemo sve od sebe da se dobro spremimo
Vaterpolisti Crne Gore nisu imali dobar uvod u olimpijski turnir. Poraženi su od Hrvatske 11:8.
Опширније

11:41

Poluvrijeme Slovenija  - Hrvatska 13:13

Опширније

11:15

Strelkinja iz Južne Koreje Hjocin Ban osvojila je zlatnu medalju vazdušnom puškom 10 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Ban je pobijedila rezultatom 251,8 krugova. Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Jutin Huang sa takođe 251,8 krugova, ali je bila nešto nepreciznija od Ban. Reprezentativka Švajcarske Odri Gonjat osvojila je bronzu sa 230,3 kruga.

Опширније

10:51

U disciplini "single sculls" u konkurenciji muškaraca u finale su se plasirali Kazahstanac Vladislav Jakovlev, Tunišanin Mohamed Taib i  Indonežanin Memo Memo iz prve polufinalne grupe, te Dara Alizade, Stiven Koks i Premanut Vatananuzit. 

Опширније

10:26

KRAJ: Završena je utakmica  Njemačka - Japan 37:26. Njemačka je upisala drugu pobjedu, čevtrfinale je već u džepu. 

 

Опширније

10:21

Zabrinjava kvalitet vode rijeke Sene u Parizu, otkazan i drugi trening triatlonaca. Inače, organizatori su uložili 1,4 milijarde eura da pripreme rijeku za Olimpijske igre.

thumb2.jpg
triatlon
Ponovo otkazan trening triatlonaca zbog zabrinjavajućeg kvaliteta vode u Seni
Plivački trening triatlonaca otkazan je danas, drugi dan uzastopno, zbog zabrinjavajućeg kvaliteta vode u rijeci Seni.
Опширније

09:42

Program je otvoren rukometnom utakmicom između Japana i Njemačke, rezultat na poluvremenu 21:10 za Njemačku. Pogledajte današnji program prenosa na kanalima TVCG.

thumb2.jpg
Dan kakav se ne propušta
Teniski klasik, rukometni derbiji i plivačka finala na TVCG
Treći takmičarski dan 33. Olimpijskih igara donosi mnogo uzbuđenja, a sve ćete moći da gledate na tri kanala TVCG.
Опширније

09:26

Treći takmičarski dan veslačkog programa, danas od 9.30h polufinala u disciplini "single sculls" u muškoj konkurenciji , od 10h isto takmičenje u konkurenciji dama. 

Опширније

09:18

Pogledajte uznemirujući video pada biciklistkinje tokom brdske trke na Olimpijskim igrama u Parizu. Francuska biciklistkinja udarila je glavom i ostala da leži bez svijesti. 

thumb2.jpg
biciklizam
Užasavajući pad biciklistkinje na Igrama: Udarila je glavom i ostala bez svijesti
Francuska biciklistkinja Loana Lekom doživjela je u strašnu nesreću na Olimpijskim igrama u Parizu tokom ženske trke brdskog biciklizma u nedjelju.
Опширније

09:04

Vodi Njemačka 4:0 poslije 4 minuta igre, Japan i dalje bez gola.

Опширније

08:49

Pročitajte Olimpijski dnevnik našeg specijalnog izvještača iz Pariza Luke Vlaisavljevića i njegov osvrt na jučerašnji takmičarski dan. 

thumb2.jpg
OLIMPIJSKI DNEVNIK
Sva raznolikost Igara, od tenisa, preko vaterpola do ženskog ragbija
Ne baš lijep dan za crnogorski sport na Olimpijskim igrama u Parizu, ako izaberete taj ugao čistog rezultata.
Опширније

08:45

Poznati britanski komentator Bob Balard  izbačen je sa Olimpijskih igara u Parizu  zbog neprimjerenog komentarisanja tokom takmičenja u plivanju.

thumb2.jpg
zbog neprikladnih komentara
Britanski komentator izbačen sa OI
Bob Balard poznati sportski komentor na "Eurosportu" izbačen je sa Olimpijskih igara zbog neprimjerenog komentarisanja tokom takmičenja u plivanju.
Опширније

08:38

Rukometaši Japana igraju sa Njemačkom u 2. kolu grupe A na Olimpijskim igrama od 9h. Njemačka je u 1.kolu  savladala  Švedsku 30:27. Bila je to izjednačena igra 45 minuta a onda je Njemačka pokazala klasu u završnici i zasluženo upisala prvu pobejdu na turniru. Sa druge strane, Japan je poražen na startu turnira od Hrvatske. Hrvati su u posljednjoj sekundi dobili nezgodni Japan 30:29. Mada treba istaći da je Japan došao kao autsajder, međutim imao je tu meč loptu da pobijedi Hrvatsku, vodio je Japan čak šest golova u drugom poluvremenu...

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније