Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

P. R. [ Beta ]

17. 10. 2024. 16:50 >> 16:49
3
Čitaj mi:

Izraelski ministar odbrane

"Dospjećemo do svakog teroriste i eliminisati ga"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant najavio je danas da će ta zemlja stići do svakog teroriste i eliminisati ga.

On je to rekao u vrijeme kada se sve više spekuliše da je u vojnoj operaciji u Gazi ubijen glavni vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Jahja Sinvar. Anonimni zvaničnik potvrdio je potom za TV Kanal 12 da je Sinva eliminisan.

Galant je na Platformi Iks postavio fotografije bivšeg vojnog vođe Hamasa Muhameda Deifa i lidera libanskog Hezbolaha Hasana Nasralaha precrtane crvenim slovom iks uz treću zatamnjenu fotografiju takođe precrtanu, što je očito aluzija na Sinvara.

U međuvremenu je kabinet premijera Izraela Benjamina Netanjahua saopštio da je on dao instrukcije svom vojnom sekretaru da vojska obavijesti porodice talaca da nema znakova da je iko od njih povrijeđen u nedavnom incidentu u Gazi u kojem je ubijen ekstremista jako nalik na Sinvara.

Na društvenim mrežama cirkulišu fotografije ubijenog ekstremiste za kojeg izraelski bezbjednosni establišment uveliko vjeruje da je lider Hamasa Sinvar.

Od početka rata u Gazi prije godinu dana izvještavalo se da se Sinvar okružio izraelskim taocima da se osigura, a i visoki američki zvaničnik je rekao nedavno da je takva procjena i predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Izraelska vojska i dalje provjerava da li je ekstremista koga su nedavno ubili izraelski vojnici zaista Sinvar i dodaje i tvrdi da nije bilo talaca u zgradi gdje je telo ubijenog nađeno.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније