Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

S.V.

17. 10. 2024. 21:12 >> 21:15
Čitaj mi:

Prvi finalista u Rijadu: Siner nakon velike borbe savladao Đokovića

Italijan Janik Siner savladao je Novaka Đokovića u tri seta 6:2, 6:7, 6:4 i izborio plasman u finale egzibicionog turnira u Rijadu.

Siner je mnogo bolje odigrao prvi set. Već u drugom gemu je stigao do brejka, a potom ga potvrdio i stigao do 3:0.

Đoković je potom reagovao, osvojio dva gema, a onda u sedmom poveo 30:0 na servis rivala. Nije, međutim, izdržao pa je Siner odbranio brejk i poveo 5:2.

U sljedećem gemu je još jednom uzeo servis Đokoviću i dobio prvi set za 26 minuta igre - 6:2.

Đoković je u drugi set ušao sjajno, pa je već na startu stigao do brejka i poveo 2:0. Siner je, međutim, uzvratio sa tri gema u nizu za preokret 3:2.

U desetom gemu, Siner je poveo 30:0, ali je Đoković odlično reagovao i sačuvao svoj servis 5:5. U 11. gemu, teniseri su zamijenili uloge, pa se Siner izvukao nakon vođstva rivala 30:0 U narednom je Đoković bio siguran, pa se otišlo u taj-brejk.

U 13. gemu viđena je furiozna igra Đokovića, koji je rivala ostavio na nuli, za izjednačenje u setovima.

Odlučujući dio igre otvoren je sa dva brejka, po jedan na obje strane.  Đoković je potom u petom gemu propustio dvije brejk lopte. Odmah u sedmom Siner je to kaznio i uzeo servis rivalu.

Đoković je još jednom pokazao karakter i uzvratio istom mjerom 4:4.

Ipak, srpski teniser nije mogao da se vrati i treći put kada je izgubio servis, pa je Siner slavio 6:4 i izborio finale.

Siner će u finalu igrati sa boljim iz španskog okršaja Alkaras - Nadal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније