Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

A.J.

17. 10. 2024. 14:03 >> 14:07
Čitaj mi:

DUKAJ - AL OLAM

"Zainteresovani da vidimo Crnu Goru kao izlagača na GITEX sajmu"

Državni ministar za vještačku inteligenciju, digitalnu ekonomiju i aplikacije za rad na daljinu Ujedinjenih Arapskih Emirata Omar Sultan Al Olam, izrazio je interesovanje da vidi Crnu Goru, kao izlagača na narednom GITEX sajmu, prepoznajući njen potencijal u oblasti digitalne transformacije i inovacija. On se sastao sa ministrom javne uprave Marašem Dukajem, koji je boravio u Dubaiju.

Kako je saopšteno iz resora javne uprave, tokom razgovora Al Olama je istakao značaj okupljanja svjetskih lidera iz etabliranih i rastućih ekonomija, kako bi se razmijenili dragocjeni uvidi i zajednički radilo na efikasnoj implementaciji agende vještačke inteligencije koja utiče na vlade i strateške sektore u svim ekonomijama.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, složili da dvije prijateljske države treba da intenziviraju saradnju u ovim oblastima, te dogovorili naredne korake koji će omogućiti Crnoj Gori da sa što većim uspjehom unaprijedi oblast digitalne transformacije i upotrebe AI-a.

Dukaj je upoznao sagovornike da je Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Svjetskom bankom pristupilo izradi mape puta za AI, te da će tokom 2025. godine izraditi strateški okvir za AI u Crnoj Gori, te je u tom smislu dobio i uvjeravanja od strane ministra Al Olame da će UAE podržati taj proces kroz razmjenu iskustava i prihvatio inicijativu ministra Dukaja za potpisivanje memoranduma o saradnji u ovoj oblasti između UAE I Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније