Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

16. 10. 2024. 22:27 >> 22:24

jedva ostalo hrane na sjeveru

Humanitarna zvaničnica UN optužila Izrael da blokira isporuku pomoći Gazi

Humanitarna zvaničnica UN Džojs Msaja (Joce Msuya) optužila je danas Izrael da blokira isporuku očajnički potrebne pomoći Gazi, te da je jedva ostalo hrane na sjeveru gdje je u toku izraelska ofanziva.

Msaja je na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti UN rekla da hrana nije isporučena na sjever Gaze od 2. do 15. oktobra, kada je dopušteno da se isporuče samo manje količine.

"Osnovne zalihe za preživljavanje ponestaju. Sada jedva ima nešto preostale hrane za raspodjelu i većina pekara će biti primorana da se zatvori u narednih nekoliko dana bez dodatnog goriva", rekla je ona.

Širom Gaze manje od jednoj trećini od 286 humanitarnih misija je u koordinaciji s izraelskim vlastima u prve dvije nedjelje oktobra omogućeno da bez većih incidenata obavljaju svoju djelatnost.

Humanitarna zvaničnica je ocijenila da je nivo patnje i realnosti u Gazi brutalan i da se pogoršava svakog dana dok padaju izraelske bombe, nastavlja se žestoka borba i "osnovne zalihe za opstanak ljudi i humanitarnu pomoć su blokirane na svakom koraku".

Msaja je apelovala na sve članove Savjeta bezbjednosti da osiguraju poštovanje humanitarnog prava na osnovu kojeg se zahtijeva da civili budu zaštićeni i da primaju zalihe kako bi zadovoljili osnovne potrebe gdje god da su.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније