Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

16. 10. 2024. 07:17 >> 08:01
Čitaj mi:

sukobi na bliskom istoku

Izraelska vojska gađala južna predgrađa Bejruta

Izrael je jutros napao južna predgrađa Bejruta, nakon što je nekoliko dana ova oblast bila pošteđena od udara, prenosi Rojters.

Napad je uslijedio nakon naređenja izraelske vojske za evakuaciju zgrade u toj oblasti.

Hezbolah je lansirao 50 raketa na sjever Izraela.

SAD izrazile su zabrinutost zbog intezivnih udara Izraela na gusto naseljene djelove Bejruta. Bijela kuća potvrdila i da nema pregovora o taocima i za to okrivila lidera Hamasa.

07:59

IDF: Ubijen Mahmud el Mabuh, komandant Hamasovih jedinica dronova u Gazi

Izraelska vojska tvrdi da je u vazdušnom napadu likvidirala Mahmuda el Mabuha, komandanta Hamasovih jedinica bespilotnih letjelica u sjevernoj Gazi. 

Prema saopštenju, El Mabuh je bio odgovoran za napade dronovima na Izrael i na izraelske trupe u Gazi.

Izraelska vojska je navela i da je u Džabaliji likvidirala operativce Hamasa u borbama licem u lice, kao i u vazdušnim napadima. 

Izraelske snage su izvršile napade dronom u Rafi na "ćeliju naoružanih terorista" koji su planirali terorističke napade, dodaje se u saopštenju izraelske vojske.

Опширније

07:59

Izraelska vojska: U južnom Bejrutu ciljano podzemno skladište oružja Hezbolaha

Izraelska vojska je potvrdila da je jutros izvršila vazdušni napad na ciljeve Hezbolaha u Dahiji, južnom predgrađu Bejruta, nakon što nekoliko dana nije gađala libansku prijestonicu.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni, navođeni obavještajnim operativcima, napali podzemno skladište oružja Hezbolaha u Dahiji, prenosi Tajms ov Izrael.

Izraelska vojska je saopštila i da je preduzela korake da izbjegne civilne žrtve, izdajući uoči napada naredbu za evakuaciju stanovništva za tu oblast.

Da je Izrael jutros napao južna predgrađa Bejruta potvrdili su ranije svjedoci Rojtersa, koji su naveli da su čuli eksploziju i vidjeli oblak dima.

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike da se odmah evakuišu iz određene zgrade u južnom predgrađu Bejruta uz upozorenje u saopštenju objavljenom na mreži Iks da će uskoro ciljati mete Hezbolaha.

Опширније

07:21

Izraelska vojska gađala južna predgrađa Bejruta

Izrael je jutros napao južna predgrađa Bejruta, nakon što je nekoliko dana ova oblast bila pošteđena od udara, prenosi Rojters.

Svjedoci Rojtersa čuli su eksploziju i videli oblak dima.

Napad je usledio nakon naređenja izraelske vojske za evakuaciju zgrade u toj oblasti.

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike da se odmah evakuišu iz određene zgrade u južnom predgrađu Bejruta uz upozorenje u saopštenju objavljenom na mreži Iks da će uskoro ciljati mete Hezbolaha, navodi britanska agencija.

Опширније

07:16

Hezbolah lansirao 50 raketa na Safed i okolinu

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad.

U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izveštaja o povrijeđenima ili šteti.

Hezbolah je objavio saopštenje u kojem preuzima odgovornost za napad raketama na grad Safed na sjeveru Izraela.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније