Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

17. 10. 2024. 21:56 >> 22:23
Čitaj mi:

Netanjahu

"Ubistvo Sinvara označava početak dana poslije Hamasa"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da ubistvo Jahje Sinvara označava "početak dana poslije Hamasa".

"Hamas više neće vladati Gazom", obećao je Netanjahu u video saopštenju i obraćajući se stanovnicima Gaze ocijenio da je za njih to mogućnost da se oslobode tiranije te organizacije.

Porodicama talaca zatočenih u Gazi rekao je da je ovo "važan trenutak" u ratu.

"Nastavićemo svom našom snagom dok ne vratimo sve vaše voljene", najavio je izraelski lider.

Civilima u Gazi je poručio da im je Sinvar uništio živote, da im je rekao da je "lav, a krio se u mračnoj jazbini" i ubijen je kad je pobjegao u panici od izraelskih vojnika.

Ekstremistima Hamasa izraelski premijer je rekao da njihovi lideri bježe i biće eliminisani, a da će svako ko drži taoce biti pušten da živi ako položi oružje i oslobodi zatočene.

Netanjahu je rekao da će oslobađanje talaca približiti kraj rata.

Narodima Bliskog istoka poručio je da postoji "velika mogućnost da se zaustavi osovina zla i stvori drugačija budućnost".

Netanjahu je ocijenio i da je Sinvarovo ubistvo doprinijelo da kritičarima u Izraelu i u inostranstvu bude jasno zašto je njegova vlada insistirala da se rat nastavi, da se uđe u grad Rafu, na jugu Gaze, i utvrđeno uporište Hamasa u kojem su se krili Sinvar i mnoge ubice.

Izraelski lider je upozorio da rat nije još gotov i da je danak još uvijek velik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније