Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

20. 08. 2024. 14:24 >> 17:44
Čitaj mi:

uprava policije

Kontrolom vozila pronađena puška sa municijom, uhapšen Pljevljak

Bjelopoljska policija je kontrolom teretnog motornog vozila G.B. (60) iz Pljevalja iza sjedništa vozača pronašla puškamarke Zastava M70 i 10 komada municije koji su se nalazili okviru od puške, saopšteno je iz Uprave policije.

G.B. je nakon konsultacija sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i ekspolozivnih materija.

On će, kako navode, u zakonskom roku biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

 

Podsjećamo da je jedan od nacionalnih prioriteta Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, a koji je definisan u dokumentu Procjena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala, otkrivanje krivičnih djela krijumčarenja i zloupotreba oružja.

Shodno navedenom Uprava policije je u posljednjih osam mjeseci zaplijenila i oduzela 608 komada vatrenog oružja po raznim osnovama, 347 minsko-eksplozivnih sredstava i oko 47.200 komada municije raznog kalibra, kao više raznih djelova od oružja.

Službenici Uprave policije će, kako je saop[teno, nesmanjenim intenzitetom nastaviti preduzimanje preventivnih, proaktivnih i represivnih aktivnosti u pogledu suzbijanja krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Neizostavni segment u daljem radu policije će biti i preispitivanje odobrenja, odnosno validnosti dozvola i ispunjavanja uslova za posjedovanje istih za ona lica koja su izvršila krivično djelo sa elementima nasilja po dobijanju dozvole za držanje oružja, budući da je jedan od ključnih uslova za dobijanje ove dozvole, shodno Zakonu o oružju, da lice nije evidentirano kao počinilac ovih krivičnih djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније