Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M. [ Dan ]

19. 08. 2024. 14:37 >> 14:37
Čitaj mi:

SKLOPLJEN MOZAIK

Otkriveno ko je slagao da se priprema atentat na Đukanovića

Nakon zvanične informacije da nijesu tačni navodi da je pripreman atentat na bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ostalo je nejasno ko je i zašto plasirao tu neistinu. Specijalno državno tužilaštvo hitno je reagovalo da se utvrde svi detalji o prijavljenoj pripremi atentata, a u istrazi su sarađivali i Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost. Prema nezvaničnim saznanjima "Dana", istražitelji koji su radili na ovom slučaju utvrdili su ko je i zašto plasirao ovu neistinitu informaciju.

Naime, kako pouzdano saznaju, već je sklopljen mozaik od koga je potekla lažna uzbuna i zbog čega. Zbog toga, kako nam je rečeno, već u narednim danima može se očekivati zvanično saopštenje nadležne institucije koja je vodila istragu o ovom slučaju.

Vijest da je pripreman atentat na Đukanovića objavljena je pošto su iz njegovog kabineta "Vijestima" potvrdili da je on o tome obavijestio nadležne organe. Spekulisalo se da iza svega stoji kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje. Izvor informacije, kako je navedeno, bili su određeni međunarodni zvaničnici iz obavještajne zajednice. Međutim, iz policije su odmah saopštili njih o tome nijesu obavjestili da ni Đukanović niti bilo ko iz obavještajne zajednice.

Nakon brojnih istražnih radnji, utvrđeno je da izvor ove informacije nije bio niko iz međunarodne obavještajne zajednice. Samim tim, kako je ocijenjeno, nijesu ni tačni navodi da je postojala ovakva opasnost po Đukanovića.

"Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nijesu izvor informacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat, kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima, iz čega proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom. Takođe, ni Uprava policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje. S tim u vezi, informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore nijesu tačne", saopštili su početkom mjeseca iz Uprave policije i ANB-a.

Ipak, istraga na tome nije stala. Brojni podaci do kojih su inspektori i tužilaštvo došli tokom istražnih radnji ukazali su da je riječ o namjerno plasiranoj neistini. Ubrzo je otkriven i motiv i ko stoji iza svega toga. Kako nezvanično saznajemo, neke sumnje su već potkrijepljene dokazima, dok se za druge očekuje potvrda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније