Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Libertas ]

19. 08. 2024. 19:44 >> 19:44

Vaso Ulić i ekipa u Spužu još dva mjeseca

Vasu Uliću, koji je uhapšen 17. jula zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je, navodno, odgovorna za šverc skoro 2,5 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Pritvor je, odlukom Višeg suda u Podgorici i na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, produžen i Ulićevom sinu Nikoli, jednom od vođa kriminalnog klana iz Tuzi, Viktoru Drešaju, Petru Miranoviću, Vukanu Čokoviću Matiću, Radomiru Dobriši, Marinku Preleviću i Veselinu-Paru Pavličiću.

Pritvor je ranije određen i vođi kriminalnog kavačkog klana Radoju Zviceru, koji je osumnjičen da je sa Ulićem organizovao grupu navodnih švercera, Leonu Drešaju, Vuku Vuleviću, Ivanu Deliću, Radulu Božoviću i Draganu Pavličeviću, koji su u bjekstvu.

Krivična prijava zbog sumnje da su povezani sa švercom droge podnijeta je i protiv bivšeg predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, Damira Mandića, Vjekoslava Lambulića i Radovana Pantovića, koji su odranije u pritvoru.

"Predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su, navodno, organizovali Ulić i Zvicer, a čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, u međunarodnim okvirima, u cilju krijumčarenja opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, brodovima, u količini od 1.570 kilograma, u oktobru 2020. godine, koje je spriječeno od organa otkrivanja Kolumbije, i u količini od oko 900 kilograma, u junu 2021, koje je spriječeno od organa otkrivanja Australije", rekao je ranije portparol Specijalnog državnog tužilaštva, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Akcija "General", naveo je on tada, sprovedena je u višemjesečnoj kontinuiranoj saradnji i kroz međusobnu razmjenu informacija sa Europolom, Federalnim istražnim biroom - FBI i Upravom za suzbijanje narkotika - DEA Sjedinjenih Američkih Država i Australijskom federalnom policijom - AFP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније