Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

19. 08. 2024. 12:07 >> 12:07

DPS

Popović: Pripravnici su prevareni

Na agendi prevaranata iz Pokreta Evropa sad, koji uzaludno pokušavaju da zaustave strmoglavi pad povjerenja u njihovu politiku, našli su se i mladi ljudi, ovog puta kroz predlog o povećanju pripravničkih naknada sa 450 na 600 eura, rekla je Marija Popović, sekretarka Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornica u SO Danilovgrad.

Kako je kazala, Spajić i njegovi ekonomski eksperti danima nastoje da predstave pripravnicima ovu mjeru, koja je diskriminatorska, kao nešto dobro za njih.

"Međutim, nikako da uspiju da mlade ljude u Crnoj Gori uvjere u to da pripravnici nijesu visokoškolci dok ne završe Program stručnog osposobljavanja. Podsjećamo, da su vlastodršci na čelu sa Spajićem, kroz novu verziju Programa, čiji bi prikladniji naziv bio “Prevara sad”, najavili povećanje zarada za kadar sa srednjom stručnom spremom na 600 eura, a za zaposlene za visokom stručnom spremom na 800 eura, te da bi, po toj logici, pripravničku naknadu trebalo povećati na nivo minimalne zarade za VSS. Ipak, u svom dobro poznatom maniru, koji plaćaju početkom političkog kraja, u krug manipulacija, bijedno uvlače i mlade ljude. Varaju i za povećanje pripravničkih naknada, baš kao što neumorno varaju da je životni standard u Crnoj Gori poboljšan, dok nas svakodnevno šokiraju cijene u supermarketima i dok je odlazak na more/planinu u vlastitoj zemlji danas postao luksuz", predočila je Popović. 

Zaključno, kako je rekla, zato što smo od obećanog Luksemburga vidjeli samo astronomski visoke luksemburške cijene, mladi ljudi više neće dozvoliti da budu žrtva laži i obmana.

"U šta će se paf-paf premijer i njegova svita uvjeriti na predstojećim lokalnim izborima na kojima će zasluženo doživjeti debakl", rekla je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније