Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

10. 07. 2024. 16:14 >> 17:50
1

anđušić

Vlast ima opasne namjere, nema novca za 'Evropu sad 2'

Iz Kluba poslanika DPS-a na konferenciji za medije u SkupštinI saopštili su da parlamentarna većina ima opasne namjere po budućnost Crne Gore.

Iz Kluba poslanika DPS-a na konferenciji za medije u SkupštinI saopštili su da parlamentarna većina ima opasne namjere po budućnost Crne Gore.

"U državnoj kasi nema dovoljno novca za ispunjavanje programa 'Evropa sad 2'. Vlada je namjerila da isključi Skupštinu iz upravljanja državnom imovinom i da predloži budžet do 300 miliona eura. Takav predlog budžeta u Skupštinu je došao bez prethodne rasprave. Pozivamo stručnu javnost da zajedno zaustavimo ovaj naum", saopštio je Mihailo Anđušić iz DPS-a.

Vlada se, kako podsjeća Anđušić, nalazi u terminalnoj fazi koja daje za pravo da ostvare svoje opasne namjere koristeći svaki dan koji im je na raspolaganju.

"Predloženim Zakonom predviđeno je da svi investitori mogu da zakupe državno zemljište na periode do 90 godina, te da u okviru tog perioda mogu da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu", naveo je poslanik, prenosi Antena M.

On je naglasio da se postavlja pitanje šta se krije iza ove opasne inicijative.

"Dizanjem ruku za ovo rješenje poslanici bi se odrekli kontrole i odgovornosti, u slučaju da Vlada odluči da proda, recimo, Luku Bar, Elektroprivredu, Institut Igalo, Aerodrome Crne Gore..."naveo je.

Anđušić je pozvao sve poslanike da zajedno zaustave ovaj, kako je kazao, "suludi i opasan naum da se krčmi državna imovina kako bi se s jedne strane spriječili socijalni nemiri zbog neispunjenih obećanja, a s druge strane sumnjivim kombinacijama omogućilo interesnim grupama ili pojedincima da uzmu novac na štetu građana Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније