Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

14. 07. 2024. 15:26 >> 15:28
2

DPS TVRDI

"Na sjednici BOK-a atentat nije ni pomenut, sektor bezbjednosti u rasulu"

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) prećutala je informaciju o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a sektor bezbjednosti je u potpunom rasulu, tvrde iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Slučaj o kojem je juče obaviještena crnogorska javnost još jednom je pokazao u kakvom stanju se nalazi sektor bezbjednosti. Naime, nakon što su dvije ključne institucije koje treba da brinu o sigurnosti građana - ANB i Uprava policije, saopštili dijametralno suprotne informacije o ovom događaju, istina polako počinje da izlazi na površinu", navodi se u saopštenju DPS-a. 

Kako dodaju, ANB je po sopstvenom priznanju, danima je imala u posjedu opetativne informacije da se na predsjednika Đukanovića priprema atentat, ali sa njima nije upoznala Upravu policije.

"To je učinila tek nakon što je informacija objavljena u medijima. Paralelno sa tim, policija je ukinula dnevno obezbjeđenje stana u kojem Đukanović živi olakšavajući na taj način da se zlokobni naum dovede do kraja. Ono što je posebno nevjerovatno u čitavom slučaju je da je u petak održana sjednica BOK-a (Biroa za operativnu koordinaciju) čija je uloga upravo koordinacija između organa koji se bave sektorom bezbjednosti, a da atentat na bivšeg predsjednika države nije ni pomenut - iako su direktor ANB i UP sjedjeli jedan do drugog, o čemu govore i fotografije sa navedenog sastanka?", pitaju se u DPS-u. 

Javnosti, kako dodaju, ostavljaju da sudi da li u svemu ovome ima konspiracije i skrivenih motiva.

"Ono što je svakako jasno jeste da se sektor bezbjednosti u potpunosti raspao i da će mu u godinama pred nama biti potrebna radikalna rekonstrukcija. DPS će nastaviti da prati slučaj i promptno će obavještavati javnost o svim relevantnim informacijama", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније