Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

22. 06. 2024. 15:18 >> 15:19
Čitaj mi:

LANAC PROSTITUCIJE U ŠPANIJI

Ukrajinkama obećavali posao pa ih prevarili

Pet osoba uhapšeno je u Almeriji, na jugu Španije, zbog sumnje da su umiješani u trgovinu ženama iz Ukrajine u cilju njihovog seksualnog iskorišćavanja.

“Osumnjičeni su namamili ukrajinske žrtve obećanjima da će im obezbijediti izbjegličke vize, finansijsku podršku i posao”, piše u saopštenju Europola, koji je podržao akciju španske policije.

Među uhapšenima, uključujući osumnjičenog vođu kriminalne organizacije, jedan je španski i po dvoje ruskih i ukrajinskih državljana.

“Identifikovano je 14 žrtava trgovine ljudima. Pretreseno je pet lokacija i zaplijenjena dva luksuzna vozila, gotovina, elektronska oprema, ugovori o zapošljavanju u uslužnom sektoru i druga različita dokumenta povezana sa klubom u kojem su žrtve eksploatisane”, piše u saopštenju Europola.

Kriminalna grupa, koja je, navode, aktivna od 2020. godine, regrutovala je svoje žrtve, uglavnom preko platformi društvenih medija, dok se predstavljala da su menadžeri u agenciji za zapošljavanje.

“Žrtve su namamljene ponudama za posao za hostese. Navodni trgovci ljudima su, zatim, eksploatisali žene, uglavnom državljanke Ukrajine, ali i Bjelorusije, u klubu za prostituciju u El Ejidu, u Almeriji”, piše u saopštenju Europola.

Žrtve su, navode, ciljane na osnovu njihove nacionalnosti i dovedene u Španiju sa turističkim vizama, uz obećanje da će im biti obezbijeđen legitiman posao u industriji zabave i turizma. 

“Kada su stigle u Španiju, žrtve su dobile instrukcije da se prijave za privremenu zaštitu zbog rata u Ukrajini. Nakon što im je odobren boravak u Španiji, obećane su im beneficije za radnu dozvolu. Međutim, osumnjičeni su ih prevarili. Žrtve nijesu dobile nikakav ugovor o radu i tada su eksploatisane kroz prostituciju. Kriminalna grupa je ostvarila ogromnu nezakonitu zaradu eksploatacijom velikog broja žena. Žrtve su bile smještene u tri kuće koje je obezbijedila ista osoba koja je upravljala noćnim klubom. Izolujući žrtve od ostatka društva, trgovci su pokušali da minimiziraju rizike policijskog otkrivanja ili bjekstva žena", naveli su iz Europola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније