Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

13. 07. 2024. 21:22 >> 21:22
Čitaj mi:

SELEKTOR ŠPANIJE OPUŠTEN PRED FINALE

De la Fuente: Ja sam gladijator, znam kako da se borim

Na malo više od 24 sata pred veliko finale, Luis de la Fuente je ušetao u pres salu Olimpijskog stadiona u Berlinu.

Čovjek koji je kao igrač bio šampion Primere sa Atletik Bilbaoom 1983. i 1984. godine radi za Fudbalski savez Španije od 2013. godine, a za to vrijeme je osvojio titule prvaka Evrope sa omladinskom i mladom reprezentacijom, igrao finale Olimpijskih igara u Tokiju, a sa seniorima bio šampion Lige nacija.

Pred svoje peto finale, ali i najveće u dosadašnjoj karijeri, djelovao je opušteno, bio nasmijan i širio pozitivnu energiju. Ali i dokazao da ne "leti".

"Ako i osvojimo titulu, to neće ništa promijeniti kod mene. Reći ćete - kako je dosadan ovaj čovjek. Ali nije tako - ja sam gladijator, znam kako da se borim. I najviše volim da vidim ljude srećne - od igrača do navijača", rekao je 63-godišnji stručnjak.

Na pitanje kako da umiri Nika Vilijamsa i Lamina Jamala, od kojih svi očekuju mnogo, imao je zanimljiv odgovor:

"To uopšte nije teško. Oni su veoma zreli igrači, iako to nije svojstveno tako mladim momcima, ali su i okruženi sjajnim saigračima. Ne smijemo da se oslanjamo na igrače pojedinačno, već na tim".

Već se priča da je ova generacija Španije dostojna nasljednica ekipe koja je od 2008. do 2012. dva puta bila šampion Evrope, a jednom svijeta.

"Ovo je briljantna generacija. Želimo da počnemo da stvaramo istoriju, ubijeđen sam da će ovaj tim imali sjajnu budućnost, ali to ne znači da ćemo uvijek osvajati trofeje", naglasio je De la Fuente.

Engleska je dokazala koliko je mentalno jaka, jer je na sve tri utakmice nokaut faze gubila. Protiv Slovačke je do produžetaka došla golom Džuda Belingema u 95. minutu, Švajcarska je u 75. dala gol za vođstvo, a Holandija vodila od 7. i sjajnog pogotka Ćavija Simonsa. Sve to nije zaustavilo tim Gareta Sautgejta na putu ka drugom uzastopnom finalu evropskih prvenstava.

"Znamo da Engleska ima ogroman potencijal, sjutra bi mogla da odigra svoj najbolji meč. Zbog toga moramo da budemo precizniji od nje u svemu, jer znamo da ponekad može da pobijedi i tim koji odigra slabije. Mnogo naših igrača je bilo finalima, ali igrati meč za titulu na Evropskom prvenstvu je sasvim drugi nivo. Ovo će biti uspomena za cijeli život".

Na kraju, De la Fuente je poručio da u finalima nema favorita i upozorio:

"Ako ne budemo na višem nivou nego na prethodnih nekoliko utakmica i potpuno fokusirani, nećemo imati šansu da osvojimo titulu. Momci će dati sve od sebe, vidim to na njihovim licima. Tražiću samo da sjutra uživaju u onome što su zaslužili velikim radom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније