Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

01. 07. 2024. 11:48 >> 11:48

debitovao pa odmah suspendovan

Daku se javno izvinio zbog uvrjedljivog skandiranja

Veliki skandal dogodio se po završetku utakmice drugog kola Evropskog prvenstva između Albanije i Hrvatske (2:2), kada je Mirlind Daku pokrenuo uvrjedljivo skandiranje protiv Srbije i Sjeverne Makedonije.

Ubrzo nakon toga se albanski reprezentativac izvinio, a  oglasio se i njegov klub Rubin iz Kazanja, koji je potvrdio da će ga kazniti zbog tog ispada. 

Vrlo vjerovatno će se dogoditi to da će Daku napustiti ruski klub ovog ljeta. Uefa mu je već zabranila igranje dvije utakmice. Nije ga bilo u meču sa Španijom, a pošto je Albanija ispala, neće ga biti ni u prvoj utakmici svoje selekcije u Ligi nacija koja kreće u septembru.

"Iza mene je teških nedjelju dana. Suočio sam se sa pritiskom koji nikada ranije nisam imao. Našao sam se u centru skandala i sramota me je zbog toga. Nisam htio da podstičem situaciju koja je izazvala talas reakcija u medijima", izjavio je Daku.

Daku je pokušao i da se opravda.

"Poslije prvog meča, sa Italijom, Elseid Hisaj je dobijao brojne kritike navijača. I mediji su stvarali pritisak, pa sam poslije utakmice sa Hrvatskom želio da ga podržim i zato smo zajedno otišli pred navijače. Bio sam blizu njih i dali su mi megafon u ruke, nakon čega sam izgovorio te riječi. U mečevima kao što je bio taj, navijači često dozvoljavaju sebi da vrijeđaju druge. Takva atmosfera vas prati tokom utakmice i mene je obuzela. Kraj utakmice bio je emotivan, postigli smo gol za 2:2 u posljednjem minutu, a ja sam upisao debi na Evropskom prvenstvu. Emocije su bile veoma izražene, ali to me ne opravdava. Šokiran sam jer sam dozvolio da me savladaju. Nisam smeo da dozvolim sebi tako nešto, rekao sam neprimjerene riječi, koje ne bi trebalo da su upućuju bilo kome. To je neprihvatljivo i ne predstavlja me u dobrom svijetlu. Žao mi je i izvinjavam se svima koje sam uvredio", zaključio je Albanac.

Daku je u sezoni za nama bio prvi strijelac Rubina sa deset postignutih golova na 28 odigranih utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније