Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

02. 07. 2024. 11:46 >> 11:50

najava austrija turska

Sudar sistema i talenta

U posljednjem meču osmine finala snage će odmjeriti Austrija i Turska od 21h na "Red Bul Areni" u Lajpcigu. Specijalna emisija "Euforija" počeće sat ranije, takođe možete pratiti live blog na našem Portalu.

Austrija je jedna od reprezentacija koja je najviše iznenadila kvalitetnom igrom u grupi. U dosta teškoj grupi završili su ispred Poljske, Holandije i Francuske.

Turska je u grupi F završila na drugoj poziciji sa šest boda. U prvom kolu su savladali Gruziju, u drugom su bili poraženi od Portugala, dok su u trećem kolu bili uspješniji od Češke.

Obje ekipe sa šest bodova stižu u osminu finala, a zanimljivo da su u martu odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je Austrija slavila sa 6:1.

Ove dvije reprezentacije su odigrale 17 zvaničnih utakmica, u kojima je Austrija ostvarila devet pobjeda, Turska sedam, a jednom je bilo neriješeno.

Selektor Austrije Ralf Ragnik ne može da računa na Vimera zbog dva žuta kartona, dok selektor Turske ne može računati na Akajdena i kapitena Hakana Čalhanolua iz istog razloga.

“Toliko bi nam značilo da postignemo nešto što Austrija nije nikada prije i da probamo da dođemo do četvrtfinala. Malo je ljudi očekivalo da ćemo izaći iz naše grupe, a kamoli završiti na vrhu najteže grupe.
Igramo protiv ekipe koja je jaka na lopti i koja unosi puno strasti u utakmice. Moramo biti spremni na obje stvari. Moramo iznijeti svoju energiju, koja nas izdvaja, na sto. Trebaju nam vruća srca, ali hladne glave", rekao je Ragnik.

Selektor Turske Vinćenco Montela rekao je da ne razmišljaju o osveti za prijateljski poraz od 6:1 u martu.

“Ne bismo trebali dopustiti da nas emocije nadvladaju. Ne možemo razmišljati o osveti za prijateljski poraz od 6:1 u martu. Znamo što Austrija može učiniti, ali znamo i što možemo učiniti. Očekujem publiku punu crveno-bijelih zastava na tribinama. Naši navijači su nas do sada jako dobro podržali. To će nam dati prednost", rekao je Montela i dodao:

"Oni su kompletan tim i ekipno vjerovatno najbolji na ovom Euru. To je ekipa koja pritiska veoma visoko i agresivno, pritom i konsantno. Odlični su u tranziciji, u različitim fazama igre. Podsjećaju me na tim nekog kluba, jer su u stanju da prepoznaju sve različite situacije tokom utakmice.

Utakmica će početi u 21.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније