Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

02. 07. 2024. 20:12 >> 22:01

EURO 2024

Gakpo i Malen plesali, Holandija izbacila hrabre Rumune

Holandija je predposljednja reprezentacija koja je izborila put u četvrtfinale nakon trijumfa nad Rumunima 3:0.

Centralna figura meča bili su Kodi Gakpo i Doniol Malen. Fudbaler Liverpula je postigao gol, asistirao kod drugog i bio najbolji pojedinac na duelu na "Alijanc" areni.

Malen koji je dobio priliku u nastavku je iskoristio pas Gakpoa za drugi gol, a onda i u zaostavnom vremenu pogodio za konačnih 3:0.

Meč visokog tempa u Minhenu, gdje su u prvih 45 minuta obije ekipe imale svoje prilike, ali defintivno je tim Ronalda Kumana imao inicijativu u bolje prilike.

Rumuni su prvi zaprijetili, preko Mana, ali je udarac igrača Parme prošao preko prečke.

Bilo je još par prilika za "Trikolore", preciznije, imali su opasne posjede kojima je falio završni dodir.

Sa druge strane Holandija je iz svoje prve prave prilike došla do vođstva.

Kodi Gakpo je pokazao koliko je prijatno osjeća na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krilnog napadača, i prvu priliku koju je dobio je pretvorio u gol.

Odličan proboj i šut, golman Florijan Nicu nije mogao ništa.

Gakpo je tako postao šesti fudbaler Holandije koji je na evropskim prvenstvima dao tri ili više golova.

Nakon datog gola, Holandija je imala nekoliko izglednih prilika da sa većim komforom odu na odmor.

De Fraj je nakon kornera pogodio spoljni dio mreže, Ćavi Simons je mogao brže de raguje na pas Damfrisa, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku Holandija je zaigrala još agresivnije. Kuman je na poluvremenu ubacio Malena što će da se ispostavi kao prava odluka. 

Fudbaler Dortmunda je dao još veću dimenziju u napadu Holandije. 

Ređale su se prilike ispred gola Ruminije, koja je u rijetkim pokušakima probala na kontre, ali bez prave realizacije. Kako bi došlo do šesnaesterca tako bi izgubili na brzini i kreaciji. 

Holandija je prijetila preko Depaja i Simonsa. Gakpo je drui put uspio da zatrese mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. 

Fudbaler Liverpula je odradio najveći posao kod drugog gola.

Iz auta Depaj je uspio da doda loptu do njega, a Gakpo je pokazao zavidnu koordinaciju i percepciju, zadržao je loptu u terenu i uposlio Malena kojem nije bilo teško da da prvi gol na turniru.

Na kraju kada je sve već bilo praktićo gotovo pogodio je ponovo Malen nakon dobre kontre.

Sada ostaje da čekaju protivnika u četvrtfinalu gdje će čekati boljeg iz posljednjeg dijela osmine finala Austrija-Turska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније