Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

02. 07. 2024. 22:53 >> 23:03

EURO

Partija života Demirala lansirala Turke u četvrtfinale

Merih Demiral nije mogao ni da sanja da će upravo on sa dva gola da postane heroj turske nacije u pobjedi nad Austrijom 2:1.

Utakmica nije ni počela, a Turska je povela 1:0. Merih Demiral je u 57. sekundi šokirao Austrijance nakon kornera. Bio je to pravi "fliper" u odbrani Austije, a defanizivac Al AHlija se najbolje snašao i postigao drugi najbrži gol u istoriji EURA.

Ako se gleda samo nokaut faza, onda je gol bivšeg igrača Juventusa i Atalante najbrži.

Austrijanci su probali odmah da uzvrate, prvo šutem Zabicera, a onda i oni iz kornera, ali je upravo Demiral spasio gol, jer reagovao ispred Baumgartnera.

Da je turski štoper bio najopasniji igrač turske govori i prilika do kraja poluvremena, ponovo nakon kornera, ali je ovog puta loptu ramenom zahvatio i prebacio je preko prečke.

U nastavku, blaga inicijativa Austrije koja je "rodila" samo jednu pravu priliku za njih do tada.

Marko Arnautović je dobio savršenu loptu od Poša u šesnaesterac ali nije dobro reagovao i pucao je pravo u golmana Gunoka. Da je fudbaler Intera samo blako potkopao loptu bilo bi 1:1.

A onda novi šou Demirala. Korner Gulera i skok defanzivca Turske između dva fudbalera Austrije.

Golman Penc je samo mogao da isprati loptu pogledom.

Brzo su uspjeli Austrijanci da odogovre i ponovo dođu na gol zaostatka.

Zabicer je izveo korner, večeras sjajni Poš je dodao za retervistu Gregoriča, a fudbaler koji je u prijateljskoj utakmici u kojoj je Austrija slavila sa 6:1 protiv Turske postigao het trik, je "zakucao" loptu u gol Gunoka.

Stiskali su obruč oko gola Turske Austrijanci ali nisu imali prilika sve do posljednjeg minuta. 

Baumgartner se našao u sjajnoj poziciji šutirao je sa četiri metra, ali je Gunok panterskom intervencijom spašava Tursku. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније