Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

03. 07. 2024. 08:34 >> 12:22

nakon ispadanja sa euro

Rangnik u šoku: Ne mogu da vjerujem da smo ispali

Izvanredan meč Turske sinoć, i to bez kapitena Hakana Čalhanoglu, protiv Austrije. Turci su prošli dalje, u četvrfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Turci su Austriju, koja je bila favorit na papiru, potpuno nadigrali. Rezultat je bio 2:1 a do trijumfa su došli golovima Meriha Demirala, koji je bez ikakve sumnje junak zemlje koja se prostire na dva kontinenta.

Mogla je Austrija ipak do izjednačenja. U 94. minutu Kristof Baumgartner je imao veliku šansu ali je Mert Gunok sačuvao Tursku.

Selektor Austrije Ralf Rangnik ostao je u šoku nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva.

"Ne mogu da vjerujem da smo ispali. Bili smo ubijeđeni da ćemo nastaviti naše putovanje kroz ovaj Euro. Kako su nas izbacili? I dalje mi nije jasno i ne mogu da vjerujem. Da smo došli do produžetaka, siguran sam da bismo pobijedili. Sto odsto sam siguran“, rekao je Rangnik.

Ali ponosan je na svoj tim tokom dosadašnjeg prvenstva.

"Sve četiri utakmice koje smo odigrali bile su veoma zabavne. Nisu sve bile dobre, ali jesu intenzivne i zanimljive. Moramo sad ovo iskustvo da primijenimo na Ligu nacija i na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo“.

Pohvalio je Rangnik i golmana Turske.

„Sad nismo bili miljenici sreće. Imali smo dovoljno vremena da izjednačimo, ali bilo je jako teško kad su oni imali Gordona Benksa na golu“,rekao je Rangnik.

Puleni Vićenca Montele su zakazali okršaj sa Holandijom u četvrtfinalu.

Podsjećamo, prolaz u četvrtfinale su obezbijedili Španija, Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Švajcarska, Holandija i Turska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније