Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

05. 07. 2024. 09:15 >> 11:54
Čitaj mi:

najava španija njemačka

Može li mlada "furija" protiv njemačke mašinerije?

Prvi meč četvrfinala Evropskog prvenstva u Njemačkoj igraju reprezentacije Njemačke i Španije od 18h (RTCG2 i live blog na Portalu). Može se reći finale prije finala, a blaga prednost daje se mladoj "furiji".

Španci su se prema prikazanoj igri u dosadašnjem dijelu šampionata izdvojili od ostalih ekipa, čini se kao da se reprezentacija selektora Luisa de la Fuentea nalazi u najboljoj formi, ali Njemačku ne treba podcijeniti posebno kada igra na domaćem terenu. 

"Očekuje nas susret dvije vrhunske ekipe, ali ne mogu da kažem da će onaj ko trijumfuje večeras osvojiti EURO, mada sam apsolutno siguran da moji igrači imaju potencijal za to. Nijednog od njih ne bih mijenjao ni za šta na svijetu i onu su za mene najbolji. Međutim, fudbal je takva igra da ne pobjeđuje uvijek onaj ko je kvaltetniji već zavisi kako se odvijaju stvari na terenu", rekao je De la Fuente i dodao:

"Njemačka je veliki tim, ima sjajne pojedince i uz to će uz sebe imati veliku većinu navijača na tribinama. Oni u tome vide svoju prednost, mi se nadamo da će im to stvoriti pritisak i da ćemo uspjeti da iskoristimo to".

Julijan Nagelsman koji tvrdi da njegovi igrači imaju potencijal da stignu do same završnice Evropskog prvenstva.

"Španija je vrhunska ekipa i sa mnogo pažnje pristupamo večerašnjem duelu, kao što to, uostalom, radimo i protiv bilo kog drugog protivnika. Moramo imati na umu da ovo nije finale, ma koliko neki smatrali da će, uz našu pobjedu, posijle ove utakmice sve biti lakše na putu do osvajanja titule. Ne, ovo je četvtrfinale i tako se postavljamo. Imamo mnogo samopouzdanja i nadamo se da ćemo pobijediti", rekao je selektor Njemačke Nagelsman.

Španci su protutnjali kroz grupnu fazu osvojivši maksimalnih devet bodova pobjedama nad Hrvatskom, Italijom i Albanijom, a tu igru prenijeli su i na osminu finala gdje im je žrtva bila Gruzija.

Što se tiče domaćina, Njemačka je odlično otvorila prvenstvo pobjedama nad Škotskom i Mađarskom, nakon čega je uslijedio remi sa Švajcarskom.

To je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta u grupi, što je i bio cilj "pancera".

U osmini finala Njemci su slavili sa 2:0 protiv Danske.

Izostanaka nema ni sa jedne ni sa druge strane, večeras bi trebalo da gledamo najjače moguće sastave na "MHP areni".

Ono što vrijedi napomenuti je da su Španija i Njemačka dvije najuspješnije reprezentacije u istoriji evropskih prvenstava sa po tri osvojene titule, što daje dodatan "šmek" ovom velikom derbiju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније