Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

05. 07. 2024. 10:18 >> 11:57
Čitaj mi:

NAJAVA PORTUGAL FRANCUSKA

"Galski pijetlovi" preko moćnog "selesaoa" traže put do polufinala

Drugi meč četvrfinala Evropskog prvenstva igraju Portugal i Francuska večeras od 21, direktan prenos je na RTCG1 kao i na Portalu.

"Trikolori" jesu favoriti za prolaz među četiri najbolje ekipe na "Starom kontinentu", ali naspram sebe imaju ekipu u kojoj igra Kristijano Ronaldo pa nema mjesta za opuštanje.

"Pred svaku utakmicu govorim isto, a to je da smo mi ovdje u Njemačku došli da stignemo do samog kraja. To ne znači da smo prepotentni i da ne cijenimo večerašnjeg rivala, već samo da vjerujemo u sebe. Mislim da igramo dobro, Kilijan Mbape se osjeća sve bolje nakon povrede nosa i imamo čemu da se nadamo. Treba samo da kvalitet koji posjedujemo pokažemo na terenu", rekao je selektor Francuske, Didije Dešan.

Njegov kolega na klupi Portugala, Roberto Martinez kaže da su se nakupili smaopouzdanja.

"Nama je posljednji meč protiv Slovenije mnogo značio. Nakupili smo se samopouzdanja i spremni dočekujemo duel protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija. Znamo ko če biti sa druge strane, to su sve vrhunski igrači, al i mi imamo fantastičan tim i nema razloga da se ne nadamo pobjedi", rekao je Martinez.

Selektor Portugalije Roberto Martinez smatra da je i najboljim i najiskusnijim fudbalerima ponekad potrebno ohrabrenje, pogotovo poslije kritika u medijima:

"Ronaldo ne mora toliko da brine... Želim da mu se zahvalim na onome što jeste, što brine toliko o timu. Svi treba da budemo ponosni na našeg kapitena, mi u svlačionici smo svakako oduševljeni onim što radi. Mislim da nam je svima dao lekciju da svaki dan treba da živiš kao da ti je posljednji", kaže Španac na klupi Portugalaca.

Portugal je već nakon dvije utakmice grupne faze obezbijedio plasman u nokaut fazu takmičenja, tako da ih poraz od Gruzije nije skupo koštao, ali su Portugalci do borbe za polufinale stigli u veoma uzbudljivom meču sa Slovenijom koja je "pala" tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

Sa druge strane, Francuzi od početka turnira nisu na željenom nivou.Grupnu fazu su okončali sa samo jednim trijumfom (Austrija 1:0), da bi u osmini finala zahvaljujući autogolu Vertongena u samom finišu meča ipak stigli do četvrtfinala.

Što se tiče istorijata međusobnih duela Francuske i Portugala, zanimljivo je to da će im ovo biti treće uzastopno Evorpsko prvenstvo na kojem ukrštaju koplja.

Svakako se najviše pamti obračun iz 2016. kada je Portugal usred Francuske slavio u finalu pogotkom Edera (1:0) u produžetku, dok su 2021. odigrali veoma zanimljiv meč bez pobjednika (2:2) u grupnoj fazi takmičenja u meču na kojem su viđena čak tri penala.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније